muzica

Care este cântecul care reduce anxietatea conform specialiștilor

Anxietatea, acel sentiment de groază, teamă, îngrijorare și panică, nu este un concept nou. Însă, în prezent, s-a descoperit că nivelul anxietății a crescut, mai ales în rândul tinerilor. Iată care este cântecul care reduce anxietatea!

Oamenii de știință au descoperit cântecul care reduce anxietatea


Medicamentele tind să fie tratamentul clasic pentru tratarea anxietății. Terapia cognitivă este o altă abordare des întâlnită. Oamenii se îndreaptă adesea spre meditație, yoga, masaj și alte tehnici de relaxare. Terapia prin muzică a fost, de asemenea, folosită cu succes. Iar neurologii din Marea Britanie au descoperit cântecul care reduce anxietatea cu 65%.

Însă de ce a crescut nivelul anxietății în rândul oamenilor? Psihologii sunt de părere că are legătură cu motive precum dezvoltarea tehnologică, părinții prea protectori și școlile stricte.

Pieter Kruger, un psiholog din Londra, spune că persoanele care simt că nu au de ales sunt, de fapt, mai rezistente, deoarece simt că pot da vina pe viață sau pe alții dacă iau o decizie greșită. Cu toate acestea, dacă ai o gamă largă de opțiuni, nu ai pe cine să învinovățești decât pe tine. Cu alte cuvinte, devenim obsedați, deoarece vrem să luăm întotdeauna decizia corectă. Petrecem mult timp îngrijorându-ne cu privire la viața noastră. Generațiile anterioare nu au trecut prin asta.
Atunci când ți se spune ce să faci, dispare presiunea pe care o simți. În epoca noastră, luarea deciziilor poate declanșa un tip de paralizie. De asemenea, tehnologia duce la creșterea nivelului anxietății. Tinerii se simt expuși fără smartphone și îi întâlnești rareori fără ele. Gadgeturile mobile tind să fie fereastra lor către lume și să favorizeze un sentiment de conectare. Dar există și o problemă care apare - frica de a rata ceva ce se întâmplă în lipsa lor.

Cercetătorii de la Mindlab International din Marea Britanie au vrut să afle care este tipul de muzică ce induce cea mai mare stare de relaxare.
Participanții din cadrul studiului au ascultat o serie de melodii, în timp ce oamenii de știință le-au măsurat activitatea creierului, ritmul cardiac, tensiunea arterială și respirația. Au descoperit că un anume cântec denumit Weightless a avut ca rezultat o reducere cu 65% a anxietății pacienților. În mod interesant, cântecul a fost special conceput pentru a induce această stare de relaxare. Creat de Marconi Union, muzicienii au lucrat cu terapeuți de sunet, pentru a aranja cu atenție armoniile, ritmurile și basul, care încetinesc ritmul cardiac și tensiunea arterială a ascultătorului.

 

iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod