Cum sa contracaram gandurile pesimiste

De foarte multe ori, anumite ganduri, numite si negre, din cauza faptului ca au un continut pesimist, functioneaza ca bariere psihologice sau constituie capcane in afirmarea personalitatii...
De foarte multe ori, anumite ganduri, numite si negre, din cauza faptului ca au un continut pesimist, functioneaza ca bariere psihologice sau constituie capcane in afirmarea personalitatii si, de ce nu, in calea afirmarii, cresterii personale si profesionale.

Acestea induc stari de teama, de nesiguranta, gelozie, invidie, neincredere in fortele proprii si nu permit relevarea si aprecierea partilor pozitive ale personalitatii, pe care se pot cladi lucruri constructive, reale si folositoare.

Iata ce ti-ai putea spune, in cazul in care gandesti pesimist:

  • "Imi imaginez ca voi ramane somera, ca nu voi putea intretine familia si nu voi face fata greutatilor vietii."

  • "Ma surprind gandind ca sunt prea grasa, prea slaba, prea inalta, prea scunda, prea blonda sau prea bruneta."

  • "Gandul ca nu am reusit sa fac tot ce mi-am propus in viata imi creeaza stari de enervare, suparare sau regrete."

  • "Cand o cunoscuta sau colega de serviciu are un succes profesional, imi este greu sa n-o invidiez."

  • "Viteza de desfasurare a evenimentelor in zilele noastre ma ingrijoreaza, ma face sa ma gandesc la faptul ca ma depasesc, ca raman in urma celorlalti."

  • "Cand se intampla un eveniment nou in familia mea, ma intreb ce vor spune vecinii, ce va spune seful, ce vor spune cunoscutii."

  • "Ma compar in gand cu cei asemeni mie si sunt nemultumita de mine."

  • "Ma surprind gandind ca prietena mea este mai iubita de sotul (prietenul) ei decat sunt eu iubita de sotul (prietenul) meu."

  • "Chiar fara motive evidente, imi imaginez ca sotul (prietenul) este infidel, ca ma insala si-mi fac ganduri negre sau planuri de razbunare."

  • "Succesele altora ma pun pe ganduri si ma fac sa-mi vad lipsurile ce ma impiedica sa fiu ca ei."

  • "Ma necajeste faptul ca prietenul (colegul, sotul) castiga mai mult decat mine."

  • "Fac glume sau barfesc pe cele care au succese profesionale si materiale."

  • "Cand trebuie sa merg la doctor sau sa fac un control de rutina, aman cat pot, deoarece imi imaginez ca voi afla vesti rele despre sanatatea mea."

  • "Ma gandesc la faptul ca nu sunt iubita, apreciata de nimeni si aceasta imi creaza o proasta dispozitie."

  • "Nutresc ganduri de razbunare, chiar daca nu le pun in practica."

A. In cazul in care stii ca ai gandit in mare majoritate aceste fraze sau ceva asemanator, cel putin 11, ai putea fi puternic antrenata de ganduri negative, traiesti sentimente de culpa, uneori nu-ti mai gasesti axa spirituala interioara, datorita unor posibile esecuri repetate, trairii unor evenimente sau intamplari foarte stresante (divort, pierderea cuiva foarte apropiat, faliment etc.).
Te afli in deruta, ti-ai pierdut increderea in fortele proprii, in capacitatile tale si in posibilitatile proprii de adaptare.

Pentru a indrepta situatia, trebuie sa faci un efort si sa-ti orientezi gandurile catre imagini si solutii pozitive, sa-ti formezi deprinderea de a gandi solutii multiple la orice problema si a alege pe cea mai potrivita, sa-ti dezvolti capacitatea de a alunga frica, sa-ti educi puterea de a-ti utiliza inteligenta, imaginatia, afectivitatea si capacitatea de comunicare emotionala. Toate acestea pot fi facute insa, in acest caz, cu ajutorul unui psihoterapeut.

B. Foarte important este sa constientizezi faptul ca, daca te-ai gandit de mai multe ori la minimum 6 si maximum 10 dintre frazele de mai sus, denota ca ai imaginatie bogata, insa uneori poti aluneca spre fantezii negative, esti sensibila, comunici bine, tii seama de parerile celorlalti, insa uneori poti trai momente de neincredere fata de tine si de cei din jur.

C.
Daca recunosti ca ai gandit asemanator cu maximum 5 dintre fraze, este foarte bine.
Ai capacitate de decizie si un stil de apreciere detasat de ceilalti, iti fundamentezi deciziile pe date concrete, poti fi lider autoritar in grup, o sefa obiectiva, iti cunosti propriile forte si ai o personalitate puternica in cele mai multe dintre situatii.

Daca vrei sa combati si sa contracarezi gandurile pesimiste, atunci cand le ai, este necesar, in primul rand, sa incerci sa te autocunosti. Apoi, daca este cazul, sa paticipi la antrenamente individuale sau de grup unde se aplica metode si tehnici de abordare creativa a situatiilor si problemelor de viata, in scopul de a se forma abilitatea si deprinderea de a privi faptele, evenimentele si intamplarile dintr-o pluralitate de perspective.

Astfel, vei inlatura barierele psihologice de acest gen, care te pot impiedica de multe ori in viata personala si profesionala, vei aborda in sens optimist toate situatiile si problemele si vei beneficia de multiple succese si realizari.
 

Comentarii (48)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • cipri pe 22 Iun 2011, 21:19
    am uneori impresia ca toata lumea e hoata ! fel si fel de filme in capul si imaginatia mea imi fac!! am nevoie de un sfat de o indrumare !

    va rog daca se poate cu un sfat sau o vb buna sa ma ajutati trec printr-o perioada tare complicata !

    0
    0

  • laila pe 5 Apr 2011, 12:08
    aham

    Imi aduc aminte cand eram copii si stateam asezati de-a lungul prispei si ne imaginam cum vom fi fiecare cand vom avea ba 16 ani, ba 18, ba 20. Fiecare dintre noi se vedea un om oarecum realizat, inconjurat de prieteni si familie. Acum ca am 20 de ani simt ca mai nimic nu s-a schimbat: relatiile dintre parintii mei sunt la fel de proaste, ba chiar mai proaste, cei care pretind ca iti sunt prieteni, de fapt nu sunt...nedreptatea pe care o inalneam la scoala acum o intalnesc la facultate si asa mai departe.. Nimic nu se schimba, de fapt. Mereu vom avea momente in care ne vom simti foarte singuri sau momente in care vom simti ca suntem cu adevarat binecuvantati. Desi toti te dezamagesc si le dai o noua sansa, ei iti demonstreaza de fiecare data ca nu au meritat acea sansa; si atunci iar suferim. Dar toate trec... si mereu apar alte persoane in viata ta. Si ceea ce este cu adevarat important este sa ne gandim la clipele frumoase pe care le-am trait; ca atunci cand vom fi batrani, pe patul de moarte si vom privi trecutul in urma, sa ne gandim la acele clipe frumoase si sa putem spune ca am fost cu adevarat fericiti. Pt ca asta inseamna fericirea- e alcatuita din acele momente magice... Chiar daca sunt foarte tanara si am o multime de pretendenti, sunt singura si ma simt foarte singura, deoarece e f greu sa intalnesti acea persoana care sa te completeze. Insa imi spun mereu ca am fost candva foarte fericita si probabil...pt acele momente platesc acum.

    1
    0

  • ema pe 5 Apr 2011, 12:08
    ema

    poate ca maine te vor aduce fulgii de nea, poate ca vantul iti va da aripi sa poti zbura..." Destula vreme a trecut de cand nu am mai scris nimic..si nu pt ca nu as avea ce..ci pt ca ma invart in acelasi cerc de prea mult timp si mi-e greu si mie sa repet aceleasi sentimente dar sa schimb cuvintele.Cert e ca viata mea e aceeasi.Ma prefac in continuare ca sunt puternica desi pe dinauntru ma destram pe zi ce trece.Si parca nimeni nu vede.Si nici nu ar avea cum!Doamne, cat teatru!Cat de obositor e sa porti zi de zi masca asta..de genul "totul e perfect".Realizez tot ce-mi propun dar cand nu am cu cine sa impart asta e cu atat mai rau.Dar exista mama, exista familia, un prieten doi...si totusi golul ramane.Se adanceste cu fiecare clipa si...anii ce trec nu mai vin.Si maine fulgii de nea sigur nu-mi vor aduce nimic.Pentru ca nu vor veni nici ei...Stiu cum e sa fii singur si as vrea sa ajut orice persoana in situatia asta dar cat ajuta vorbele?Cat ma ajuta pe mine vorbele? ...

    3
    0

  • luzer pe 5 Apr 2011, 12:07
    !!!

    ,frumos si ma bucur pentru tine si pentru toti cei care si-au gasit jumatatea.dexter,sa nu mai crezi ca esti un looser ca te simti singur uitandu-te la un film sau ascult o manea(glumeam) si ca altii se distreaza .Stii, mai bine singur si sincer decat cu o fata in care sa te prefaci ca o placi .gabriel cred ca pui prea mult suflet in cineva pe care nu cunosti bine si sa nu zici ca nu faci asta ,ca asa fac si eu.Si sufar ingrozitor.Iti spun eu ca sufletul pereche care e pentru tine nu va fugi de tine si nici nu se va desparti,te va accepta asa cum esti.Gabriel mult succes si sa ne mai auzim!

    2
    0

  • dexter pe 5 Apr 2011, 12:06
    da

    Intotdeauna ai nevoie de cineva kre sa fie langa tine!!! nu poti trai o viata singur/a.....Poate nu toata lumea e norocoasa in dragoste si nare parte de fericire asa cum ar fi frumos...dar.... Io cel putin nu sunt asa de fericita,dAR putinu ala de fericire de care am parte il dattorez baiatului meu LEO si viitoru barbat :x:X TE IUBESC MULT ! si pentru cei kre inca nu au gasit pe cineva ,va venii si soarele p strada voastra !!

    0
    0

  • eu pe 5 Apr 2011, 12:06
    eu

    Pur si simplu am cautat pe google \"ma simt singur\" pentru ca acesta este sentimentul care a pus stapanire pe mintea mea acum.Am momente destul de des cand ma simt singur, chiar daca am prieteni multi, dar de cele mai multe ori acest feeling apare din plictiseala.Cand sunt zile ploioase si chiar nu ai ce face..stai singur acasa..te uiti la niste filme si parca ai impresia ca toata lumea se distreaza..face altceva in timp ce tu stai ca un looser in casa singur ..dar defapt toata lumea face cam aceleasi lucruri si din cate am observat suntem multi care ne simtim la fel cateodata...nu e oare ceva banal?!oare nu sta in natura omeneasca sa te simti asa uneori?!Maine sigur o sa fie soare...chiar daca azi inca mai ploua ;)!

    0
    0

  • gabriel pe 5 Apr 2011, 12:05
    da

    ti sa intamplat vreodata,ca viata ta sa se opreasca la o singura persoaana???nu cred...de aceea spui ca viata merge inainte...si chiar daca ar fii asa nici una nu ar putea sa iti mai umple golul pt.ca nu toate persoanele pot sa fie sufletul tau pereche...sufletul pereche DOAR ODATA IL INTALNESTI,dar ma intreb de ce nu poti sa ramai cu el,de ce intotdeauna povestile frumoase se termina prost?????chiar as vrea un ras...bun.

    4
    0

  • dumitru dumitru pe 5 Apr 2011, 12:04
    aha

    Sunt mult prea multe cazuri in care unii ori nu primesc destul dragoste, atentie si suport din partea familiei, a parintilor.. sau se intampla sa fie de prea mult timp singuri, cautand in zadar \"jumatatea\", eu unu al trecut si inca trec prin multe.. am ajuns sa ma tot intreb zilnic \" cand o sa se termine? \" din persoana sensibila si calda care sunt mi-e frica sa nu ajung altceva pt ca totul pare un cosmar din care vreau sa ma trezesc. tot timpul mi se intampla sa ma indragostesc de cine nu trebuie, sa ma implic prea mult intr-o relatie iar pe urma sa o iau de la inceput sa simt cum ma sting, cum ma sufoc.. nu suport singuratatea , nu vreau si nu pot, vreau sa -mi fie impartasite sentimentele, sa pot fi si eu la randul meu iubit asa cum iubesc si eu. cer prea mult?

    2
    0

  • gabi gabi pe 5 Apr 2011, 12:03
    eu

    Stiu ce inseamna singuratatea!!! De mica am fost inconjurata de oameni care m-au iubit si care ma iubesc, dar ma simt totusi singura.......ignorata.....as vrea sa spun cuiva ceea ce simt dar nu pot pt ca nimeni nu ma intelege , nimeni nu stye ce simt eu cu adevarat........M-am indragostit pot spune pt prima data de un baiat care imi zambea , ma privea adanc....sa fii fost doar inchipuirile mele????De fiecare data venea sa ma vada , dar nikiodata nu mi-a zis nimic , doar statea deoparte si ma privea............credeam ca e timid , dar ca simte ceva pt mine , akum nush ce sa mai cred.I-am cautat hi5-ul , ma uitam la poze zilnik ,iar in cee din urma o colega a intrat pe id-ul lui si i-a zis ca eu am spus ca e dragutz.....atunki m-am simtit prost si i-am zis tot pe mes ca nu-mi plake de el...iar el mi-a zis ca nu sunt pe gustul lui orcum.Atunci am simtit ca lumea mi se prabuseste pt ca yo ma gandeam doar la el non-stop , zi si noapte , mergeam la scoala doar ca sa-l vad.......pot spune ca m-am indragostit......cu adevarat........de atunki cred ca ma uraste pt ca nush cum toti colegii lui styu ca noi am vb pe mess......imi pare nespus de rau dar nu am facut nimic, incerc sa-l ignor , sa ma fac ca nu il cunosc numai sa nu pice el prost in fata colegilor....Eu akum voi ramane in acelasi liceu , doar ca nu il voi vedea nikiodata pt ca voi face dupa-amiaza iar el de dimineata.Simt ca mooor pt ca pentru prima data m-am indragostit si am suferit , sunt totusi fericita pt ca atunki cand ma gandeam la el , atunki cand ne priveam , eram fericita , simteam ca plutesc..............Akum , totul va ramane doar o amintire frumoasa , pt ca nu pot si nu voi putea sa-l uit nikiodata, yo l-am iubit si ii doresc sa fie fericit de fata pe care il va iubii macar pe jumatate cat l-am iubit si il voi iubi yo.......Akum o sa raman cu intrebarea: Asimtit vreodata ceva pt mine???????Pt ca yo nu cred ca zambetul si privirea lui am minteau......nu pot sa cred si nu vreau....... cu siguranta , il voi iubi mereu .As vrea sa nu-mi poarte pika, as vrea sa stye ce simt pt el , as vrea sa simta si el acelasi lucru pt mine.....................as vrea , doar atat , acest lucru nu va mai putea fi posibil niciodata pt ac maine , va fi ultima zi cand il voi vedea ............................dc a fost sa fie asa????? dc???

    2
    0

  • lucian pe 5 Apr 2011, 12:03
    doua prietenii

    2 prietenii ambele pierdute DAR BAREM AM INCERCAT.... Asta am patit eu in decurs de 40 zile,prima prietenie a fost cu o conoraseanca de-a mea care s-a dovedit a nu fi pe placul meu si nici eu pe placul ei.Se mai intampla .A doua cu o colega de serviciu,care m-am despartit acum 5 zile ,mi-a dat papuvii dupa ce mi-a zis ca s-a intors la prietenul ei care erau certati de 3 luni de zile.Cum mai poti frate sa te impaci cu cineva prin telefon si mai ales ca nu e in tara si sa-i dai vant celui care tine la tine? Nu mai inteleg nimic Dumnezeule.Voi ce ati inteles?Am ramas singur si totusi mai am un dram de speranta.Vai de mine si de celor care se simt singuri.numai de bine

    0
    0

  • florinel pe 5 Apr 2011, 12:02
    ce sa facem

    In copilarie am asistat la niste evenimente neplacute in familie care m-au indepartat de lume,nu mai pot avea increde in oricine,simt ca atunci cand cineva se apropie de mine,se apropie doar pentru a-mi face rau.La sc am un coleg de clasa cu care ma inteleg foarte bine si care ma face sa ma simt mai bine,mai sigura pe mine.De restul colegilor sunt mai distanta,mi-e teama sa ma apropii de ei.Am o teama imensa atunci cand comunic cu cineva,parca ceva din interior ma tine,nu-mi da voie sa vorbesc, ma trage inapoi.De multe ori sfarsesc prin a renunta.Nu mai pot asa..Nu mai suport sa-i aud pe ai mei cum se cearta,tata cum tranteste usile,ma inspaimanta groaznic chestiile astea.Sper ca pana la urma sa divorteze.Din cauza celor intamplate ma acomodez foarte greu la scoala,imi este greu sa imi fac prieteni.

    0
    0

  • gabrie pe 5 Apr 2011, 12:01
    ...

    salut, am 21 de ani si dupa aproximativ 20 de ani bogati in evenimente am ajuns, in prezent, sa am numai zile pustii. In urma cu mai bine de un an de zile am ales drumul solutitudinii pe care am considerat-o ca fiind benefica dupa o mare dezamagire in dragoste.Am vazut in singuratate singurul refugiu la aceea vreme, din moment ce inaintarea in varsta imi indepartase toti prietenii adolescentei de langa mine.In plus, aveam nevoie sa ma regasesc pe mine si doar singuratatea ma putea ajuta.Acum nu mai pot scapa de ea. In prezent mai am putini prieteni, din care doar doi imi sunt foarte apropriati si ma cunosc asa cum sunt eu cu adevarat, iar pentru asta ii sunt recunascator lui Dumnezeu. Acum vreau sa inving singuratatea orice ar fi. Am un plan de lupta, ce se intinde pe termen lung, iar prima faza a lui pot spune ca este \"blocarea\" tuturor amintirilor (fie ele si cele bune). Nu poti lupta cu singuratatea daca traiesti in trecut, acest lucru e clar. O a doua faza ar fi sa incerci sa iti gasesti bucuria in lucrurile simple cum ar fi un miros de primavara, o floare, un zambet, un vis impartasit.Scopul este sa incepi sa simti din nou viata si sa iti pui prezentul in miscare. Acestea sunt doar doua etape din planul meu \"diabolic\", mai departe voi vedea ce voi face cand voi fi acolo. Trebuie sa reusesc, in afara de Dumnezeu mai e un singur lucru care ma face sa sper:ambitia.Mereu am fost ambitios, si slava Domnului, in plan profesional sunt realizat destul de binisor pentru varsta mea.Sper ca cele doua sfaturi ale mele vor fi de folos acolo cuiva.M-as bucura foarte mult.Numai bine!

    0
    1

  • dica pe 5 Apr 2011, 12:00
    da da

    Salut,Singuratea este o durere destul de greu de suportat dar nu invincibila ( cred ), am 20 de ani si totusi ma simt singur ,nu simt ca primesc nici un fel de afectiune din partea persoanelor din jurul meu ( inclusiv persoanele la care tin ) ....prefer sa ma dedic persoanelor din jurul meu fara sa primesc nimic ( si daca as cere ceva tot nimic as primi ). Incerc sa fac totul bine dar se pare ca tot invizibil raman. Oare merita cineva sa fie singur pe lumea asta ? oare chiar este asa greu sa gasesti un gram de dragoste ? de ce trebuie sa fim mereu tristi si cu gandurile intunecate ? oare nu meritam si noi un strop de fericire in vietile noastra ? oare mereu trebuie sa ne prefacem ca totul este bine si ca suntem fericiti in fata altor persoane ?Sau ar trebui sa ne impacam si sa ne acceptam pe noi insine mai intai de toate si dupa aceea sa invatam sa vedem afectiunea pe care o primim ( asta daca primim prin metode necunoscute noua )

    1
    0

  • mihaela pe 5 Apr 2011, 12:00
    da

    si eu ma simt f singura.simt k toata lumea e impotriva mea.pe care ai consideri prieteni de fapt iti sunt cei mai mari dusmani.in fata iti vb frumos iar pe la spate te lovesc.sincer nu mai am nevoie de astfel de prieteni...mai bn singura...sper ca intr-o buna zi sa intalnesc pe cineva care sa ma respecte,sa ma iubeasca asa cum sunt,neconditionat, fara sa imi ceara in schimb vreodata ceva ,sa am pe umarul cui plange..sunt sigura ca akolo undeva exista sufletul meu pereche.

    0
    0

  • cosmin pe 5 Apr 2011, 11:59
    nu stiu ce sa fac

    crede-ma si eu in aceeasi situatie sunt ca si tine si rabd si rabd...Imi tot fac procese de constiinta oare de ce sunt asa,poate nu-s frumos ,nu sunt bogat...nici eu mai stiu .Am ametit de tot.Nu ar teebui sa te mai gandesti la alte cupluri ,alti prieteni ,da-i naibi pe toti .Tu esti tu si cu asta basta!Suferinta e grea de unul singur dar e si mai grea in 2.Criza de 30 de ani e cea mai aiurea ca te face sa te simti batran ,fara puteri si neajutorat.O psiohoterapie nu ar strica ptr noi cei trecuti de 30.Ai ceva sa-i reprosezi mamei tale ,faptul ca esti asa?Alina vorbesti la trecut deci cred ca acele greutati prin care ai trecut s-au dus.Atunci priveste prezentul si fa-l sa se miste .Incearca sa gasesti un baiat ,fa-te placuta si nu te lasa rapusa de ceea ce ai patit in trecut .Ai un nume atat de frumos ,fa cat mai multe lucruri bune si ai sa vezi ce bine va fi .Eu nu mai am de zis nimic ptr ca ati spus voi :)cu drag

    0
    0

  • georgi pe 5 Apr 2011, 11:58
    hmmm

    mie nu-mi place lumea in care traiesc

    1
    0

  • ionut pe 5 Apr 2011, 11:58
    nu cred

    cred k e mai degreaba dezastruoasa decat frumoasa

    0
    0

  • marius pe 5 Apr 2011, 11:57
    ce sa cred....

    ce sa cred oare? pana la urma viata e frumoasa asa cum este

    0
    0

  • cristian pe 5 Apr 2011, 11:56
    asai

    totzi ne schimbam uneori

    0
    0

  • bat pe 5 Apr 2011, 11:56
    si eu l fel...

    cand aveam bani totzi rodeau dupa mine...acuma nu mai e asa.totzi sau schimbat

    0
    0

  • seel seel pe 5 Apr 2011, 11:55
    mi se intampla si mie

    mi se intampla si mie sa fiu suparat uneori,am avut multi prieteni acum nu mai am pe nimeni

    0
    0

  • ioana pe 5 Apr 2011, 11:54
    toti numai p interese

    toti numai pe interese in ziua de astazi

    0
    0

  • alina alina pe 5 Apr 2011, 11:54
    hm..

    sa stiti k nici eu nu stiu ce sa mai cred

    0
    0

  • alexandrion pe 5 Apr 2011, 11:53
    ai dreptate

    ai perfecta dreptate

    0
    0

  • terminator pe 5 Apr 2011, 11:52
    terminator

    am gasit site-ul asta din greseala dar pot sa spun k e o pierdere d vreme....fiecare trecem prin probleme mai devreme sau mai tarziu

    0
    0

  • muresan pe 5 Apr 2011, 11:51
    nu stiu ce sa mai cred

    nu stiu ce sa mai cred.....fiecare zii kare trece peste noi. nu ne alegem cu nimic

    0
    0

  • georgiana pe 5 Apr 2011, 11:50
    nu e adevarat!

    dc suntem oare pesimisti?

    0
    0

  • stela pe 5 Apr 2011, 11:49
    Cum sa contracaram gandurile pesimiste

    Cum sa contracaram gandurile pesimiste? o intrebare care nimeni nu stie raspunsul

    0
    0

  • adrian pe 5 Apr 2011, 11:48
    mda!!

    de departe aceastea este o probleme serioasa (singuratatea)

    0
    0

  • andrei pe 5 Apr 2011, 11:48
    mda!!!

    traim in secolul 21 in tro lume murdara

    0
    0

  • Jacob pe 5 Apr 2011, 11:47
    mda!!

    mai devreme sau mai tarziu......

    0
    0

  • florin pe 5 Apr 2011, 11:47
    !!!

    toti trecem prin probleme dastea

    0
    0

  • Ballack Cata pe 17 Apr 2010, 18:32
    :D!!!

    andreea din cate vad eu aici par-i sa fi fata de treaba :d dami add t rog! ballack_catalin

    0
    0

  • Andreea pe 17 Apr 2010, 18:01
    pt cata!

    Iti multumesc mult !si eu sper sa ma angajez in viitorul apropiat..acum numai Dumnezeu stie ce va mai fi..iti doresc multa sanatate ca daca ai sanatate faci de toate.Fii tare si nu-ti pierde speranta!pe viitor sa ne aducem aminte de momentele astea de cand eram "copchii fara minte" si sa radem ;))

    0
    0

  • Ballack Cata pe 17 Apr 2010, 14:46
    :) ma pt sfaturi andreea

    iti multumesc pentru sfaturi si sper k ce ai spus sa se adevereasca mai tarziu in legatura cu (o sa ne vina si noua timpul cand ne va fi bine.) din partea mea sa fi fericita si sanatoasa si sper sa te angajezii p undeva in viitorul apropiat!

    1
    0

  • Andreea pe 17 Apr 2010, 14:22
    pt cata!

    a si am 47 de kg imbracata ;))

    1
    0

  • Andreea pe 17 Apr 2010, 14:17
    pt cata!

    nu gandi asa...ca si tu ai abia 20 de ani..nu poti zice ca ai 55 de ani sau chiar mai mult sa zici ca viata a fost nedreapta cu tine..doar ca noi tineretul nu avem nici o sansa..eu le zic comunisti ..generatie de comunisti care iti scot ochii din orice numai sa le fie lor bine..si eu am 1.68 inaltime deci nu esti scund sa zici k ai 1 50. si chiar de aveai si ce iti pasa de ce zice lumea?te-au ajutat aia care rad de tine ,te-au ajutat ti-au dat bani de haine ,pachet.transport si orice ai mai avut tu nevoie?nu!asa ca nu-i mai baga in seama Dumnezeu nu doarme si nu te mai ruga sa mori ca si eu zic lucrul asta si imi pare rau dupaia .numai EL stie care e menirea noastra pe pamant..deja avem destinul scris eu asa tind sa cred.daca tu zici chiar ca te rogi Lui nu`i mai cere sa mori.Dumnezeu are grija de noi toti in parte .o sa ne vina si noua timpul cand ne va fi bine.Necazurile si greutatile sunt trimise in viata noastra ca sa ne invete lectii pe care nu le-am putea invata prin alte metode.sa stii atunci cand nu te astepti o sa vina si binele nostru,am vazut care nu au nici ce manca nici unde sta deci noi stam bine doar ca mai trebuie sa avem rabdare si f multa credinta.Asta e daca nu avem bani..stau si ma gandesc ca fara bani tu practic nu existi dar poate trebuie sa invatam anumite lucruri.fi tare si multumeste-i Lui Dumnezeu ca inca suntem sanatosi :)

    0
    0

  • Ballack Cata pe 17 Apr 2010, 12:38
    pt andreea!

    Andreea din pacate viata este mizerabila, odioasa, plina de suferinte, etc. Noroc ca este ….scurta! in romania viatza nu iti da nici o sansa sa traiesti mai bine (cel putin mie viatza nu mi-a dat nici o sansa) eu personal m-am resemnat ma rog si mai astept un singur lucru! SA MOR! pe fiecare seara inainte sa adorm ma rog la dumnezeu sa ma ia dp lumea asta pt ca pur si simplu eu nu mai rezist nici fizic nici psihic vreau sa mor si cu asta basta! eu iti urez mult succes in viatza! si iti tin pumnii sa te angajezi p undeva pt ca stiu cat e de greu sa traiesti fara nici un ban in buzunar! dar mai ales sa traiesti o luna de zile independent fara bani!

    0
    0

  • Andreea pe 16 Apr 2010, 23:38
    va cer ajutorul din tot sufletul!

    Buna,numele meu este andreea..luna viitoare fac 20 de ani..cu ce sa incep...vreau sfaturi din partea voastra ..am terminat liceul in 2009..am intrat la o facultate cu frecventa redusa ca sa pot munci..m-a ajutat prietenul sa achit prima rata la facultate ..am renuntat k nu am mai avut bani am dat de si mai greu..din septembrie si pana in acest moment nu m-a angajat nimeni..cum sa traiesc in tara in care m-am nascut,,cum sa ma gandesc la un viitor aici cand toti iti dau suturi in fund..am fost la zeci de interviuri,am dus cv-uri la multe magazine..ca nu am mai avut nici o pretentie ..am asteptat sa ma sune careva si nu a facut-o nimeni..din noiembrie pana pe 4 martie am fost babysitter cu 300 de lei pe luna...luam copilul de la scoala la mn acasa de la 11 pana l 6 seara sau chiar mai tarziu..nu puteam face nimic cu 300 de lei pe luna vand in vedere ca parintii nu ma mai ajuta cu bani deloc...am citit pe net un anunt..am sunat si mam dus timp de 3 saptamani..cu asigurari ma ocupam..vorba lor pe piata calda..nici in acest moment nu am facut nici un contract..prietenul meu si-a gasit la un magazin de haine ca lucrator (nu dau nume k nu are rost ..el are experienta cu carte de munca..eu nu..dekt pe timp de vara..desi are 21 de ani) in martie pe 15..pe data de 8 aprilie ma sunat prietenul sa-mi zica ca mai angajeaza..m-am dus ..mau acceptat si am fost pe 10,11,12,13,14, zile knd pe 15 imi zice ca nu mai are nevoie de mine k nu dau randament...am plecat de acolo...cu sughituri nu vedeam pe unde merg..stiind k ajungeam acasa franta..munceam..e un magazin foarte mare..cu multa marfa expusa..krek am facut kilometrii ducand marfa in magazin punand sisteme la haine...de 2 zile plang intruna simi zik ..din lac in put o tot dau...pe 14 mia cerut copia dupa diploma sami faca actele si ziua urmatoare ma cheama simi zice k nu dau randament..nu am crezut k exista asa oameni rai..nu aveam voie sa fiu pe tura cu prietenul meu si mau pus pe cealalta tura..erau 4 persoane din orasul apropiat..faceau naveta..si sefa de tura nu ma agreat..si mia pus piedici..sefa mare nici macar nu a fost sa vada dk eu chiar nu imi faceam treaba...ma gandesk k asa vrea Dumnezeu...dar nu stiu ce sa mai cred...cum sa traiesc..cum sa ma gandesc la viitor daca nu imi ofera nimeni o sansa...stau si ma gandesc k am fost o luna in total aici am muncit pe rupte si la asigurari de dim de l 9 pana la 5 dupamiaza fara bani...abia cu paket la mn...am haraito..o prietena imi zice sa nu disper..dar am luat tot orasul..si nimeni nu ma sunat sami zica..da!ITI OFER EU O SANSA! imi cer scuze de greseli...dar prin sughituri si dureri de cap..abia vad si gandesc corect

    0
    0

  • Ballack Cata pe 22 Mar 2010, 20:15
    mda!!!

    deci am si eu cateva probleme serioase sa zicem!!! eu sunt suparat pe aspectul meu fizik! am aproape 20 de ani si am doar 52 de kg si 1-67! deci sunt foarte slab....nu stiu ce sa fac sunt foarte foarte suparat pe aspectul meu fizik sincer imi e si rusine si la scoala sa ma duc de slab ce sunt! ba chiar colegii de la scoala rad de mine ca sunt mik pt varstea mea!!!!!! si problema cea mai mare ma tem ca va fii ca nu voi avea unde sa muncesc dupa ce termin liceul in iunie! nu stiu ce sa fac poate ma puteti ajuta voi daca se poate........eu sunt un om care cred in Dumnezeu si sper ca ma va ajuta si pe mine sa trec cu bine peste toate probleme astea! sfaturi v rog!

    0
    0

  • DEEPBLUE pe 19 Feb 2010, 21:04
    pt mihaita

    incearca sa rezisti,cand vei invata sa-ti controlezi tristetea vei vedea altfel toate lucrurile .cauta-ti hobby-uri,participa alaturi de altii la activitati sportive ,etc. cred ca sunt destui oameni in jurul tau,probabil ca unii se pot numi si prieteni,poate speri prea mult de la prietenie.

    0
    0

  • DANIEL pe 16 Feb 2010, 23:10
    Domnilor solutia e...

    Domnilor solutia unei gandiri optimiste este "AUTOCONTROLUL", cel mai bine e sa va ascultati EUL din voi ,voi va stii cel mai bine ,nimeni nu va stie ma bine de cat va stiti voi insiva ! "de retinut si de analizat fraza anterioara la nivel de individ", toti facem greseli uni greseli mai mici decat a altora ,altii greseli mai mari decat a celorlalti ,calmul si dorinta de a reusi intr-un viitor bun si sigur ne va da aripi sa zburam unde vrea sufletul nostu . viata e sa o traim nu sa "traim precum am fi morti" pe acest pamant ,ganditin ala Dumnezeul Ortodox si la cei dragi ! bucurativa ca mai aveti un ochi ,chiar daca un corb vi la luat pe cel drept ,(ce ati face fara celalalt) bucurativa de tot ce aveti ,de DUMNEZEU EL E TOTUL SI NU NE VA PARASI NICIODATA ,incercarie sunt grele . Imi pare bine ca vam transmis idele mele ,""" stiti chiar Dumnezeu a contribuit la gandirea acestora!!!""" DUmnezeu contribuie la TOT la vietuyrea noastra ! va iubesc pe toti . si fiti ci credinta in Dumnezeu ! e momentul .....

    0
    0

  • Mihaita pe 31 Dec 2009, 17:24
    sunt foarte trist!d

    deci oameni buni nu stiu de unde sa incep! am 19 ani si sunt foarte trist pe fiecare zii! nu am prieteni nu stiu ce sa fac nu am cu cine sa vorbesc si eu! deci nu stiu ce sa fac sa nu mai fiu asa suparat :D!!! doar meciurile de fotbal imi spala supararea! anul asta in vara termin liceul sper sa reusesc sa ma angajez undeva ca daca nu nu stiu ce voi face! am unele momente in care imi vine sa imi pun capat zilelor! astept raspunsuri va rog! sugestii ceva! sfaturi!

    1
    0

  • nicoleta rizea pe 29 Dec 2009, 18:13
    vreau sa trec testul vietii,si pe langa mine as dori sa treaca si altii....asa ca am un mic sfat....ptr cei ce sunt cum am fst si eu......................

    deci.......fratilor......tot ce trebuie sa faceti.....sa va ganditi ca cineva akolo sus are grija de noi toti....si ptr faptul ca suntem diferiti,in gandire,aspect...inzestrati mai mult sau mai putin cu inteligenta,nu trebuie sa disperam....Domnul stie ce face!!!asta e argumentul suprem ptr care nu trebuie sa avem astfel de gandire...!!!asa am fost si eu...si inca mai am momente in care gandesc negru..insa incerc sa la depasesc....asta doresc sa faceti si voi....!!!asa ca..va rog eu...aveti grija,,,,si pretuiti viata ptr ceea ce este....si cu plusuri si cu minusuri!!!

    0
    0

  • chirilov catalin pe 23 Feb 2009, 20:52
    DORESC SA INVAT SA AM O PUTERE DEOSEBITA IN GANDIRE POZITIVA!!!

    AM NEVOIE DE AJUTOR,DIN PARTEA UNEI PERSOANE CU PUTERE DEOSEBITA IN GANDIRE!!AM CALITATII!!VA ROG PTR CINE MA POATE"AJUTA"SA IMI SCRIE PE PAGINA DE MAIL ; caribien_2008@yahoo.com CU RESPECT!!

    3
    0

  • inocenta 23 pe 25 Aug 2008, 13:37
    sunt prea pesimista,,,,offffff

    asa sunt eu.......intotdeauna am fost o fire pesimista........offffff

    0
    0

  • anonima pe 9 Aug 2008, 22:31
    un mic sfat

    fi sigura pe tn ..si gandestete ca nimeni nu e perfect.......chear daca e grew de credzut si acceptat toti avem prob chear dacav reusim sa le ascundem f bine.......chear sia tunci cda i tot ceti doresti apare ceva kare te supara .............

    0
    0

  • Veneteanu Violeta pe 3 Aug 2008, 21:50
    Cum sa contracaram pesimismul

    Fiivesela ,nu te gindi la rau ,imbraca-te cochet ,maninca ce -ti place,asculta muzica,danseaza,nu vorbi urit,

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod