Pentru cine "canta" DVD-playerele portabile?

Pe mine, DVD-playerele portabile ma duc cu gandul la taximetristii care urmaresc videoclipuri cu manele intre doua curse sau chiar in timpul curselor de taxi.
Pe mine, DVD-playerele portabile ma duc cu gandul la taximetristii care urmaresc videoclipuri cu manele intre doua curse sau chiar in timpul curselor de taxi.

Asta nu inseamna insa ca un DVD-player portabil nu poate fi util. In calatoriile lungi sau chiar ca inlocuitor pentru un DVD player "clasic", DVD-player-ul portabil poate fi perfect pentru vizionarea filmelor preferate.

Pretul unui astfel de echipament porneste de la aproximativ 400 de lei si ajunge pana la 1.400 - 1.800 de lei. Depinde cat de mult esti dispusa sa platesti pentru posibilitatea de a viziona un film aproape oriunde si oricand.
Preturile variaza in functie de firma producatoare, de formatele suportate si de dimensiunile display-ului.

Spre exemplu, pe shopix.ro, gasesti DVD player portabil marca Toshiba, cu display de 7 inch si o rezolutie de 480 x 234, contrast: 150:1, la pretul de 452 de lei, in timp ce un player multimedia Sony cu ecran de 8 inch costa 1035 de lei, pe neomax.ro.

Desigur, cum notebook-urile s-au ieftinit foarte mult in ultimii ani si un laptop micut, cum este Asus EEE, costa 1.000 de lei, in cazul in care iti doresti mai mult decat un simplu player pentru filme, poti opta pentru un calculator micut.
Ce-i drept, Asus EEE nu este dotat cu o unitate optica (DVD-ROM).

Majoritatea DVD-playerelor portabile recunosc si formate audio ca MP3 sau WAV, dar si imaginile in format JPG. Playerele simple trebuie, totusi, sa citeasca si DVD-R, si DVD-RW, dar si video-CD-uri.

Cu o greutate de 2,4 kilograme, Toshiba SD-P1707 este aproape la fel de greu ca un notebook mare, cu display de 15 inch. Pretul, insa, de 452 de lei, il recomanda celor care nu-si doresc mai mult decat un gadget doar al lor, relativ ieftin si care sa redea filmele de pe DVD.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod