(P) De ce să alegi un laptop Apple: MacBook Air sau MacBook Pro

Apple este unul dintre cele mai cunoscute, mai populare și mai râvnite branduri din lume. Acest lucru nu este valabil numai când vine vorba de telefoane mobile, ci și când e vorba de computere, practic primele lor produse de succes.

Una dintre principalele atu-uri ale Apple este estetica. Într-o piață a laptopurilor și computerelor desktop în declin, Apple nu a suferit, pentru că a știut să-și diversifice produsele. În 1998, Apple a lansat celebrul său iMac, un calculator desktop modern, cu un design seducător. Între 2000 și 2008, americanii și-au diversificat colecția de produse de succes cu iPad și iPhone. În 2008, a fost lansat MacBook Pro (în versiunea sa cea mai modernă), cu mărul mușcat inscripționat pe capac.

MacBook Air - oferte eMAG

Când vine vorba de laptopuri Apple, trebuie să știi că acestea sunt de mai multe feluri.

În funcție de capacitatea de stocare, cel mai mare este MacBook Pro. Procesoarele Mac-urilor sunt Intel (Core i5, Core i7 etc.). În funcție de calitatea ecranului, există Retina sau Pro Retina. Sistemul de operare este unul „in-house”, numit Mac OS X. În funcție de mărimea laptopului, există ultraportabil, Mac Mini sau PC Mac și așa mai departe.

În funcție de model, avem Mac Mini, MacBook Air, MacBook Pro etc. De ce ai alege, însă, un laptop MacBook? Ce motive ai avea?

Atunci când îți cumperi un laptop, nu e loc de improvizații. Cu MacBook ai calitatea asigurată.

Dar acesta este doar unul din motivele pentru care ar trebui să-ți cumperi un laptop Apple.

Un alt motiv ar fi ecosistemul Apple. Produsele Apple se sincronizează între ele, poți accesa diversele fișiere de pe orice dispozitiv, iPhone sau MacBook. Nu la fel de simplu stau lucrurile cu alte tipuri de laptopuri. Cu un telefon Samsung, de exemplu, și un laptop ASUS, e dificil și dătător de bătăi de cap și să descarci pozele din telefon pe laptop. Cu Apple, cu un singur click ai toate fotografiile la îndemână, în iCloud, de pe orice dispozitiv.

Alt motiv ar fi interfața ergonomică pentru muncă.
Dacă utilizezi un MacBook Air sau Pro pentru muncă sau pentru studiu, trebuie să știi că interfața sa e adaptată necesităților tale. Pentru că, în termeni de memorie RAM, un Mac este foarte dotat, mai ales versiunile Pro, care ajung la 128 GB de RAM.

Cât privește ecranul, mărimea acestuia, în funcție de model, poate oscila între 11 inchi și 17 inchi, așa că există un MacBook pentru fiecare, în funcție de ceea ce își dorește. În plus, ecranele au luminozitatea reglabilă dintr-un singur buton, ceea ce este foarte la îndemână.

Alt motiv?

Probabil ca nu stii despre Macbook Air dar ești mult mai ferit de viruși pe Mac, spre deosebire de PC-urile cu Winows.

Un Mac nu are nevoie de antivirus pentru a funcționa. De aceea, alegând un MacBook Air sau Pro alegi siguranța datelor tale.

În plus, ai aplicațiile Apple preinstalate: Numbers, Pages, PhotoBooth, inDesign, iMovie etc., potrivite pentru orice utilizator, orice și-ar dori să facă pe laptopul său.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod