Unde este partenerul tau atunci cand ai nevoie de el?

De la bun inceput, trebuie inteles faptul ca barbatii isi rezolva problemele in mod diferit fata de femei. In momentul in care un barbat experimenteaza stresul, reactia sa naturala este de a-si concentra intreaga energie asupra gasirii unei solutii. In cazul in care nu gaseste o rezolvare imediata, instinctul ii dicteaza sa lucreze si mai asiduu pentru solutionarea problemei.

Pentru a reusi acest lucru, barbatul se izoleaza si se concentreaza suta la suta asupra "punctului nevralgic". Acest comportament de retragere se poate manifesta in mai multe moduri: partenerul tau ramane la birou peste program, destul de des si destul de mult timp, se implica in activitati sportive mai des decat o facea inainte (joaca un meci de fotbal, baschet sau o ora de biliard cu prietenii, merge la inot), devine mai taciturn si mai putin expresiv.

Pentru persoanele din anturajul sau, in special pentru familie, poate parea ca "evita" problema, insa el face exact opusul acestui lucru - barbatul "lucreaza" si isi "scotoceste" mintea pentru gasirea unei rezolvari. De asemenea, cu cat este mai "provocatoare" aceasta problema, cu atat mai mult se va retrage in "cochilia" sa pentru o perioada mai indelungata de timp.

Tot ceea ce trebuie sa afli este daca barbatul pe care il iubesti raspunde acestei nevoi naturale sau pur si simplu s-a plictisit si te evita.

Atunci cand un barbat s-a inchis in sine, nu se simte motivat sa vorbeasca despre sentimentele sale sau sa impartaseasca experiente emotionale persoanelor apropiate. In astfel de situatii, va cauta sa se angreneze in activitati care ii distrag atentia de la problema in sine, astfel incat sa isi "deschida" mintea fata de toate posibilitatile si solutiile la care nu s-a gandit pana atunci.

In cazul in care barbatul este fortat sa vorbeasca in momentul in care se afla in aceasta etapa, reactiile sale nu vor fi pozitive - atitudinea sa va parea defensiva, rece sau nepoliticoasa.

Pentru ca barbatii si femeile au modalitati diferite de a face fata stresului, atunci cand apare un conflict in cadrul relatiei, stilul diferit de a rezolva problemele duce la aparitia unei atmosfere si mai tensionate. Barbatii vor dori sa se indeparteze de subiect, in timp ce femeile vor dori sa discute pe marginea acestuia.

Dupa cum iti poti imagina, acest lucru va aduce si mai multe probleme in relatia ta... Invata care este "limbajul" fiecaruia dintre voi in perioadele extrem de stresante, astfel incat sa iti poti sprijini moral partenerul, fara a renunta la propriile nevoi.

1. Cred ca partenerul meu de viata petrece prea mult timp singur sau in compania prietenilor:

a) Rar.
b) Uneori.
c) Des.

2. Atunci cand incerc sa il determin pe iubitul meu sa isi deschida sufletul si sa vorbeasca despre probleme, se poarta ca si cum l-as tortura:

a) Rar.
b) Uneori.
c) Des.

3. Atunci cand intampinam o problema in cadrul relatiei noastre, partenerul meu nu vrea sa o rezolve imediat:

a) Rar.
b) Uneori.
c) Des.

4.
Atitudinea si stilul diferit de a aborda si de a rezolva problemele din relatie duc la cresterea tensiunii dintre noi:

a) Rar.
b) Uneori.
c) Des.

5. Iubitul meu evita conversatia despre problemele existente in cuplu indepartandu-se de mine sau parasind incaperea:

a) Rar.
b) Uneori.
c) Des.

6. Partenerul meu nu acorda aceeasi prioritate ca si mine rezolvarii problemelor:

a) Rar.
b) Uneori.
c) Des.

7. Ma simt abandonata si simt ca iubitului meu nu ii pasa atat de mult de ceea ce se intampla intre noi atunci cand apare o problema, cel putin nu la fel de mult pe cat imi pasa mie:

a) Rar.
b) Uneori.
c) Des.

8. Simt ca este incorect faptul ca, de fiecare data, eu sunt cea care abordeaza problema sau subiectul respectiv:

a) Rar.
b) Uneori.
c) Des.

9. Ma simt frustrata pentru ca trebuie sa asteptam mult timp pana cand incepem sa discutam despre problemele noastre - cred ca lucrurile s-ar rezolva mai repede si in avantajul nostru daca am discuta situatiile din cuplu pe masura ce acestea apar:

a) Rar.
b) Uneori.
c) Des.

10. Iubitul meu devine frustrat, agitat si/sau nervos in momentul in care incerc sa il incurajez sa discute despre framantarile si nemultumirile pe care le are sau sa impartaseasca problemele cuplului:

a) Rar.
b) Uneori.
c) Des.

Rezultatele testului
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • andreea pe 14 Aug 2009, 01:39
    nu inteleg

    cum poti sa faci testele astea?

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod