Rezultatele testului

1. Daca ai majoritate de a)


Pe baza rezultatelor obtinute, se pare ca atat tu, cat si partenerul tau de viata aveti foarte mare intelegere si respect pentru modurile diferite in care reactionati la stres. Fie ca tu esti persoana care intra in "cochilie" si refuza comunicarea, fie ca tu esti cea care asteapta rabdatoare ca perioada de tacere sa inceteze, acest lucru nu pare sa afecteze in nici un fel satisfactia generala pe care ambii o obtineti din relatia voastra.

Cuplurile care inregistreaza un nivel scazut al rigiditatii in fata problemelor sunt, de regula, formate din barbati si femei care au invatat sa aprecieze diferentele existente intre ei. Acest sentiment al aprecierii confera forta dragostei pe care si-o poarta unul altuia si nevoii de acceptare a celuilalt. Acest lucru face, de regula, dovada rezistentei in timp a unei relatii.

Este una dintre calitatile de dorit pentru un cuplu si foarte multe dintre ele lucreaza din greu ani intregi pentru a ajunge in acest stadiu exceptional. Rezultatul pe care l-ai obtinut in urma rezolvarii acestui test poate fi un semn pozitiv al efortului depus atat pentru relatia voastra, cat si fata de voi insiva, ca persoane. Bucura-te de acest rezultat si aminteste-ti intotdeauna sa iti iei masuri de precautie, astfel incat nici unul dintre voi sa nu ia drept buna relatia pe care ati construit-o impreuna cu atata migala!

2. Daca ai majoritate de b)


Conform rezultatelor obtinute, tu si partenerul tau de viata aveti dificultati in ceea ce priveste intelegerea nevoilor pe care fiecare dintre voi le are in perioadele stresante prin care treceti ca si cuplu. Acest lucru se refera la dificultatea de a cere ceea ce vrei, la faptul ca esti nevoita sa faci fata stresului urmand metoda iubitului sau chiar la faptul ca iti fortezi partenerul sa treaca prin diferite situatii stresante experimentand metodele testate si aplicate de tine.


Barbatii si femeile au modalitati diferite pentru gestionarea stresului si, de regula, ceea ce functioneaza in acest scop pentru un barbat este contraproductiv pentru o femeie. Pur si simplu, suntem mult prea diferiti! Solutia este sa invatam mai mult despre aceste diferente existente intre noi si, in acelasi timp, sa ne satisfacem propriile nevoi.

Fiecare trece prin perioade in care simte ca partenerul nu ii ofera ceea ce ar spera sa primeasca. In momentul in care se intampla acest lucru, este foarte bine sa iti gasesti sprijinul intr-o alta persoana de incredere, cum ar fi o foarte buna prietena. Acest lucru poate functiona uneori, insa toti trebuie sa lasam de la noi si sa avem grija ca nevoile celuilalt partener de cuplu sa fie respectate.

Nu este corect sa asteptam ca un barbat aflat intr-o stare accentuata de stres sa evite sau sa renunte la perioada de izolare de care are nevoie pentru a face fata situatiei, insa la fel de incorect este sa ii ceri unei femei sa isi pastreze pentru sine nevoia de a vorbi despre problemele pe care le resimte.

Pentru a lucra mai mult asupra acestui aspect, iata ce trebuie sa faci:

1. Se impun eforturi si este necesar sa iti acorzi timp, pentru a intelege de ce barbatii au nevoie de aceasta perioada de liniste si izolare si cum anume acest lucru poate fi benefic relatiei voastre. De asemenea, trebuie sa intelegi de ce femeile simt nevoia sa vorbeasca atunci cand sunt foarte stresate si cum reprezentantii ambelor sexe gasesc solutii diferite la problemele pe care le intampina.

2. Invata sa iti gasesti sprijin alternativ pentru momentele in care partenerul tau nu va putea sa te sustina sau sa fie langa tine.
Acelasi lucru este valabil si pentru el, in momentele in care este posibil sa aiba nevoie de tine, iar tu sa nu fii pregatita pentru acest lucru. In caz contrar, te vei gasi in situatia nefericita in care vei fi fortata sa iti neglijezi sentimentele sau, si mai rau, sa iti directionezi in mod gresit trairile spre alte persoane.

3. O alta varianta pentru a putea face fata acestei probleme este sa inveti cum anume trebuie sa vorbesti cu partenerul tau, astfel incat sa te auda cu adevarat si sa te inteleaga. Acest lucru inseamna ca trebuie sa vorbesti pe limba lui! Nu uita ca barbatii sunt de pe Marte, iar femeile de pe Venus!

In cazul in care te intereseaza sa aprofundezi aceasta problema, ia in calcul urmatoarele optiuni:

Invata sa intelegi si sa apreciezi perioada de izolare a partenerului tau - aceasta poate fi o adevarata "achizitie" in relatia voastra. Ca orice alte lucruri in viata, si acesta necesita practica si exercitiu. De asemenea, trebuie sa stabilesti care este sursa problemei - iti neglijezi propriile nevoi, iti fortezi partenerul sa aplice metodele tale sau sa faca fata perioadele turbulente asa cum iti doresti tu?

Pentru multe femei, incercarea de a face fata izolarii partenerului indica probleme mai mari din trecut, legate de teama de "abandon", pe care trebuie sa le rezolvi la un moment dat. Unii barbati folosesc aceste perioade de retragere drept mijloc de a evita asumarea responsabilitatii intr-o relatie.

3. Daca ai majoritate de c)


Daca in urma rezolvarii testului ai obtinut acest rezultat, sfatul nostru este sa iei lucrurile in serios. In mai multe feluri decat iti dai seama, tu si partenerul tau este posibil sa contribuiti fiecare la stresul celuilalt si nu sa facilitati procesul de detensionare.


Acest rezultat poate fi o reflectare a felului in care se desfasoara lucrurile in viata ta in acest moment, dar este posibil sa fie si un model sau un obicei caruia trebuie sa ii dedici mai multa atentie si sa rezolvi neintelegerile de fond.

Daca aveti perioade stresante frecvente, primul pas pentru tine si partenerul tau este sa acceptati faptul ca aveti nevoi diferite, raspunsuri diferite la problemele pe care le intampinati, precum si modalitati diferite de a va sprijini unul pe celalalt atunci cand stresul va copleseste.

Dorinta naturala a barbatului de a "bate in retragere" nu este una personala, ci una instinctiva. Izolarea devine o alegere personala in momentul in care un barbat a incercat sa se detaseze, dar a fost fortat in repetate randuri sa iasa din "cochilia" lui mai devreme decat era pregatit.

Pentru a impiedica acest comportament sa dauneze relatiei, aveti nevoie de urmatoarele lucruri:

1. Timpul, energia si resursele trebuie dedicate intelegerii problemei si a modului de a reactiona al fiecaruia dintre parteneri - de ce barbatii se izoleaza, de ce femeile simt nevoia sa vorbeasca si cum anume aceste lucruri le afecteaza relatia.

2. Ambii parteneri au nevoie sa invete cum pot contribui pentru imbunatatirea relatiei si rezolvarea problemelor. In ceea ce priveste barbatii, ei aleg sa se gandeasca in liniste la solutionarea problemei, pentru o perioada mai mare de timp - insa acest lucru aduce greutati familiei si este dureros pentru cei din jur.
Insa una este sa te retragi pentru a face fata stresului si cu totul altceva sa incerci sa eviti responsabilitatea.

3. Trebuie sa invatam sa apreciem lucrurile care ne diferentiaza de barbati si, in special, de partenerul de viata si sa discutam atunci cand acestea ne dauneaza sau ne provoaca suferinte - noua, personal, dar si relatiei. Invata cum sa vorbesti despre sentimentele tale intr-un mod in care poti fi ascultata si inteleasa.

Inapoi la test
 

Comentarii (3)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • aduk_1997 pe 16 Mar 2009, 20:59
    alte teste nu aveti?

    alte teste nu aveti?

    0
    0

  • andreea pe 4 Mar 2009, 02:44
    am nevoie de un raspuns...

    am 33 de ani..sunt mama unei fetite de 13 ani..sunt necasatorita..imi cresc copilul cu ajutorul parintilor mei..sunt cea mai fericita mama din lume...asta simt...dar totusi..simt ca sunt nefericita .cateodata..sunt singura de 3 ani...dupa o lunga relatie de 11.pe plan profesional stau bine..dar ceva lipseste.stiu...faptul ca sunt sing..stau si m a intreb ..e vina mea ?ca nu pot avea o relatie...viata mea intima...nu mai conteaza pt mine...sunt pasionala..imi place sa iubesc..sa traiesc totul la maaxim...ies m a distrez...dar totusi...sunt nefericita..un ochi rade..si celalalt plange..de fapt...simt ca locul meu nu e aici...in romania...am fost plecata 8 ani...m am intors de 2...oare stresul din romania...sa fie cauza...nu e civilizatie..oamenii sunt f rai...candies in societate...nu e zi sa nu m a cdrt cu cineva...exemplu...vanzatoaerea e nervoasa...ridca tonul...tranteste totul pe tejghea..si te priveste ironic...daca apari cu ochelari de soare cand nu e soare..e imposibil...ca cineva sa nu rada..sau sa te ia peste picior...in taxi daca urci ....soiferul...te ocoleste...si iti crrere mai mult decat face...pt ca asa vrea el..cand ies cu fetita mea la plimbare....ce tr sa i spun ca asa trebuie sa fie...sau ca de fapt e altfel...ce exemplu le dam copiilor nostri cand iesim afara...bine dispusi...asta mi se intampla mereu...ies zambind...dupa 10 min...sigur....cineva imi da ziua peste cap..sunt f sensibila...m a consum din orice,stiu ca nu e bn..stiu ca nu poate fi toata lumea la fel...dar de ce trebuie sa sufar eu...deci...nu stiu de ce v am scris...astept un rasp....de ce sunt nefericita?cand de fapt ar trebui sa fiu...ce nu imi pot explica eu...poate m a ajuta cineva...am prieteni...dar parerea mea la capitolu prieteni...esti norocos sa ai parte de prieteni adevarati in lumea in care traim...asa ca am preferat...sa scriu aici...multumesc..

    0
    0

  • anghel valentina pe 8 Dec 2008, 15:48
    nu stiu ce sa fac........

    eu sunt intr-o mare dilema:(...intr-adevar nu e vrsta la care ar trebui sa imi fac probleme findca am doar 17 ani dar relatia cu iubitul meu o am de 2 ani,si de la un timp a inceput sa fie cam indiferent fata de mine.imi sp k eu sunt prea cicalitoare si ca ar trebui sa gandesc mai matur findca el e mai mare cu 8 ani fata de mine ,dar eu mi-as dorii sa fie k inainte,nu stiu ce trebuie sa fac pt k nuj as suporta ideea sa ne despartim deoarece eu m-am daruit lui acum 5 luni,si as dorii sa il iau de sot dar sa fie asa cum vreau eu,cat ma iubaret nu indiferent,astept raspuns urgent te rog mult.....anonima

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod