De ce Avril Lavigne e cea mai periculoasă vedetă pe internet

Căutarea numelui unei vedete pe internet poate oferi rezultate riscante care includ trimiteri spre site-uri virusate. Cel mai periculos nume e Avril Lavigne.
Compania de securitate informatică McAfee a publicat recent a 11-a ediţie a listei anuale a celebrităţilor cu cele mai periculoase rezultate la căutări pe internet. Dacă în anii trecuţi cele mai riscante nume de vedete căutate online erau Emma Watson şi Amy Schumer, în 2017 cântăreaţa canadiană Avril Lavigne furnizează cele mai periculoase rezultate la căutările efectuate de internauţi, relatează IFL Science.

"Folosim internetul pentru a afla cele mai noi ştiri şi zvonuri despre vedete, pentru a asculta o nouă melodie şi chiar pentru a interacţiona cu starurile noastre favorite.
Iar infractorii cibernetici ştiu asta"
, se arată într-o postare pe blogul companiei McAfee.

Pe lista numelor de vedete care sunt asociate cu ameninţări informatice se mai numără Bruno Mars, Carly Rae Jepsen, Zayn Malik, Celine Dion, Calvin Harris, Justin Bieber, Diddy, Katy Perry, Beyoncé şi Craig David.

De ce se situează pe primul loc Avril Lavigne şi nu alte nume sonore, precum Justin Bieber sau Beyonce? Primul motiv este că artista canadiană s-a aflat în centrul unei bizare teorii conspirţioniste, potrivit căreia ar fi murit în 2003 şi ar fi fost înlocuită de o clonă, o impostoare numită Melissa.
Aceste date şi nume conduc spre surse dubioase şi site-uri compromise.

"Al doilea motiv este că la finele anului trecut Lavigne a anunţat că lucrează la un nou album care va fi lansat până la sfârşitul lui 2017. Din păcate, căutările de muzică nouă, de genul Avril Lavigne + free mp3 conduc spre multe zone nesigure ale internetului"
, se arată pe blogul McAfee.

Folosindu-se de cererea de conţinut descărcabil, hackerii pot conduce utilizatorii spre site-uri infectate bine mascate şi spre instalarea de programe malware pentru a fura date personale.


Pentru a evita aceste ameninţări, McAfee le recomandă internauţilor să aibă grijă pe ceea ce dau click. În al doilea rând, să renunţe la căutările pentru "free mp3". Şi în alt treilea rând, să folosească un antivirus.


Foto: Hepta
Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.
18 Octombrie 2017
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod