Rasfat de regina!

Inceput de primavara si un 8 Martie plin de surprize. Cu siguranta, mama ta merita sa fie tratata regeste
Inceput de primavara si un 8 Martie plin de surprize. Cu siguranta, mama ta merita sa fie tratata regeste, astfel incat, pregateste-te sa ii prepari retete speciale pentru o Zi a Femeilor lipsita de griji. Stim ca "bucatareala" este, uneori, o adevarata corvoada pentru o femeie si asa suficient de ocupata. Cu atat mai mult mama ta merita sa primeasca atentia tuturor membrilor familiei in aceasta zi speciala.

In primul rand, nu o lasa sa se oboseasca foarte mult. Chiar de ziua ei nu ar fi frumos, nu-i asa? In schimb, ocupa-te tu de treburile gospodaresti care consuma atat de mult timp: strans patul, curatenie, spalat vase si haine, mers la piata, preparat masa...

Exista, bineinteles, si varianta unei iesiri in oras, la restaurant, unde se va simti ca o regina. Daca acest lucru nu este, insa, pe gustul mamei tale si prefera intimitatea casei, propune-i o zi speciala. Stim ca, de obicei, orice femeie are preferinte pentru anumite vesele si seturi de tacamuri, pe care le-a primit in dar si care ii sunt dragi din acest motiv.
Acestea sunt folosite doar in anumite ocazii si de sarbatori, cand mama doreste sa isi impresioneze invitatii.

Iata ca s-a ivit un nou motiv sa apelezi la "armele grele" din bucatarie. 8 Martie este o zi speciala, care trebuie marcata in consecinta. Iar din intregul ansamblu nu pot lipsi elementele definitorii de stil si bun gust, cum ar fi obiectele de calitate si semnificative. Ca atare, "expune" vesela de portelan la care mama ta tine atat de mult si mancati impreuna.

Uitati de mancatul pe apucate, in picioare, pe fuga, sau in fata televizorului. Pe langa faptul ca nu este deloc sanatos, comunicarea este deficitara in acest caz. Sufrageria sau dining room-ul raman optiunile cele mai potrivite in astfel de situatii de sarbatoare.

Amenajeaza spatiul in mod adecvat si nu uita de flori! E primavara si, cu cat sunt mai multe vaze pline cu buchete viu colorate, cu atat mai bine.

Odata totul pus la punct, te poti pregati pentru gatit. In cazul in care doresti sa ii inseninezi ziua cu un mic dejun consistent, nu uita sa i-l servesti la pat, pe o tava speciala.


Iata cateva propuneri de retete foarte usor de realizat pentru masa de dimineata:

Mic dejun cu sunca si oua

Aceasta reteta nu iti va lua mult timp pentru preparare, insa trebuie sa tii cont de faptul ca trebuie sa fie gata cu o seara inainte.

Ingrediente si cantitati pentru 4 portii:

4 felii de paine alba, fara coaja;
4 oua, batute usor;
1/2 cana lapte;
1 lingurita mustar;
1/2 lingurita ceapa tocata;
8 felii de sunca, prajite si taiate bucatele;
150 gr branza maruntita.

Mod de preparare:

1. Asaza feliile de paine pe o tava patrata, unsa usor cu unt sau ulei. Intr-un vas separat, amesteca ouale, laptele, mustarul si ceapa tocata. Toarna compozitia peste paine. Apoi presara sunca. Acopera tava si las-o la racit, in frigider, timp de 8 ore.

2. Scoate caserola de la frigider si, timp de 30 de minute, las-o deoparte. Introdu tava la copt, acoperita, timp de 20 de minute. Presara peste compozitie branza taiata bucatele si lasa la cuptor inca 5 minute. Se serveste dupa 5-10 minute.

Sandvis cu salata de cartofi

O reteta bazata pe salata de cartofi, a carei preparare dureaza doar 5 minute.

Ingrediente si cantitati:

1 chifla pentru hamburger;
1 1/2 lingura maioneza;
2 frunze de salata;
2 felii de rosie;
1/3 cana salata de cartofi.

Mod de preparare:

Taie chifla de hamburger in doua jumatati si intinde maioneza pe ambele parti.
Asaza frunzele de salata si feliile de rosie pe partea inferioara. Adauga salata de cartofi peste rosii si intinde-o spre margini, pentru uniformizare. Acopera cu cealalta jumatate de chifla.

Clatite cu banane

Un desert gustos, pentru un mic dejun consistent.

Ingrediente si cantitati:

1 cana faina alba;
1 lingura zahar;
2 lingurite praf de copt;
1/4 lingurita sare;
1 ou batut;
1 cana cu lapte;
2 linguri ulei vegetal;
piure din 2 banane coapte.

Mod de preparare:

1. Amesteca faina, zaharul, praful de copt si sarea. Intr-un bol separat, amesteca ouale, laptele, uleiul si bananele.

2. Toarna compozitia de faina in piureul de banane si amesteca - vei obtine un aluat.

3. Pe foc intre mediu si mare, incalzeste o tigaie pe care ai uns-o, in prealabil, cu ulei. Toarna aluatul pe tava, cate un polonic pentru fiecare clatita. Lasa-le pe foc pana ce devin aurii spre maroniu pe ambele parti. Se servesc fierbinti.

Optibiust

Actiunea combinata a cremei si a capsulelor garanteaza cresterea, intarirea si tonifierea sanilor. Optibiust: Pentru sani superbi!
199,00
TVA Inclus
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod