Istoria uzinei Audi Neckarsulm: de la mașini de cusut, la Audi E-tron GT

Uzina din Neckarsulm, Germania, este strâns legată de două mărci care au scris istorie în industria auto: NSU și, mai apoi, Audi. În cei 150 de activitate, fabrica a trecut prin diverse transformări pentru a ține pasul cu vremurile, iar în 2013 a fost desemnată „Cea mai bună unitate de producție” din Europa, de către J.D Power. Aceasta este povestea ei.
Neckarsulm este un orășel situat în landul Baden-Wurrtemberg din Germania. Pentru majoritatea lumii, Neckarsulm este cunoscut datorită vinului care se produce acolo, dar și pentru proiectele de energie regenerabilă.

Pentru pasionații de automobile, Neckarsulm este sinonim cu două mărci care au scris istorie în industria auto: NSU și, mai apoi, Audi. Uzina din orașul german are o istorie care se întinde pe o perioadă de 150 de ani, iar pentru a-i afla povestea trebuie să ne întoarcem în timp.
Mai exact, în 1873.
 

Fabrica N.S.U: Cum a trecut de la mașini de cusut, la automobile 


În acel an, Christian Schmidt și Heinrich Stoll înființează compania Mechanische Werkstatte Schmidt & Stoll în Riedlingen. La acea vreme, se ocupa cu fabricarea de mașini de cusut. Șapte ani mai târziu, compania se mută în Neckarsulm și devine N.S.U, iar din 1886 începe să producă și să vândă un număr tot mai mare de biciclete.Citește continuarea...
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod