Cele mai bune seriale istorice recente

Cele mai bune seriale istorice recente



Versaille (2015)

Serialul franco-britanic arată legendara domnie a lui Ludovic al XIV-lea. Suntem, așadar, în 1667, când Ludovic (George Blagden) are 28 de ani. I se spune deja Regele Soare şi are drept de viaţă şi de moarte asupra supuşilor săi, dar se simte neputincios înconjurat de marii nobili ce-şi urmăresc propriile interese şi diminuarea puterii monarhiei. Ludovic are o inspiraţie de geniu şi cere ca întreaga curte să fie mutată la Versailles, un sat din apropierea capitalei unde tatăl său, Ludovic al 13-lea, avea un pavilion de vânătoare.

Nemulţumiţi de acest surghiun ce anulează ocaziile de distracţie, nobilii cârtesc pe la colţuri, dar Ludovic pricepe în sfârşit cât de mare îi este puterea.
Decide ca în verdele Versailles se va construi cel mai impozant palat al Europei.

Ce atrage la Versailles este pe de o parte extraordinarul efort de producţie, iar pe de altă parte modul cum scenariul scris de Mirren şi Wolstencroft romanţează acţiunile regelui, mergând pe o punte subţire între realitatea istorică şi scandalosul obligatoriu pentru succesul de public al producţiei. Nu lipsesc sexul şi suspansul, căci Versailles-ul este locul perfect pentru o partidă rapidă, dar şi pentru a-ţi afla sfârşitul cu un pumnal înfipt în inimă.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod