Food Inc

10 documentare pe care toată lumea trebuie să le vadă

Putin pentru totdeauna?/Putin Forever? (2016)


Este un documentar realizat cu foarte mult curaj de Kiril Nenashev despre protestele din Rusia, care au avut loc în 2011 – 2012. În film se regăsesc imagini de arhivă extrem de importante, surprinse chiar în momentele cele mai aprinse şi tensionate ale încercărilor de revoluție anti-Putin.
Probabil personalitatea și imaginea lui Vladimir Putin domină un clasament al celor mai influenți lideri ai planetei în momentul de față. Importanța deciziilor și strategiilor sale este covârșitoare pentru stabilitatea sau instabilitatea mondială.

Dar totul pleacă din prezența şi dominația sa asupra propriului popor. Împachetată ca o formă de capitalism sălbatic pentru Occident, starea de fapt a societății ruse este ținută sub acelaşi obroc sovietic și kaghebist. Încercarea opozanților ideologiei lui Putin de a se exprima liber și de a protesta împotriva sistemului este un joc extrem de periculos iar finalitatea nu le-a fost până acum favorabilă contestatarilor:  asasinate, detenții în închisorile federale, azil politic.
Și  mulți cred că așa va fi pentru totdeauna.
Putin pentru totdeauna? este un demers jurnalistic care va aduce publicului din România și o altă perspectivă asupra liderului rus.

10 Septembrie 2017
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod