Șapte povești de dragoste extraordinare, în filme recente

Oricare zi este bună pentru a celebra iubirea, iar astăzi o facem trecând în revistă șapte filme recente ce ne-au sensibilizat, răvășit, emoționat până la lacrimi sau pur și simplu făcut să reflectăm asupra acestui minunat dar dat nouă – acela de a iubi și de a fi iubiți.

Despre trup şi suflet (2017)

Povestea de dragoste Despre trup şi suflet a regizoarei maghiare Ildikó Enyedi a fost încununată cu prestigiosul trofeu „Ursul de Aur”, la festivalul de la Berlin, anul acesta. Povestea de iubire este una surprinzătoare, creativă, sui generis. Premisa însăși este inedită: Cum ar fi dacă doi oameni care nu se cunosc, care nu știu nimic unul despre altul, ar visa fix același vis? Și cum ar fi ca, odată cunoscându-se, ea să fie – de fapt  – incapabilă de emoții?

Endre este directorul financiar al unui abator unde Maria este transferată pentru a se ocupa de controlul calității.
Un incident intern îl determină pe Endre să aducă un psiholog care să intervieveze angajații. Află astfel că, în fiecare noapte, ei doi visează același vis. Ceea ce la început părea să fie o întâmplare se transformă într-o frumoasă poveste  despre doi oameni care învață să-și exprime  sentimentele, în ciuda barierelor de comunicare.


The History of Love (2016) - foto

Bazat pe bestseller-ul cu același nume scris de Nicole Krauss, Povestea iubirii urmărește povestea de dragoste dintre Léo (Derek Jacobi) și Alma (Gemma Arterton), doi tineri evrei din Polonia pe care ororile celui de-Al Doilea Război Mondial par să-i despartă pentru totdeauna. Publicația franceză La Croix spune că filmul este „luminos și bulversant”, în timp ce Première îl numește „o odă adusă dragostei”, iar Bulles de Culture „un film despre dragoste și despre Om”.
14 August 2017
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod