Șapte povești de dragoste extraordinare, în filme recente


Amour (2012) - foto

O poveste plasată la vârsta senectuții, ce prezintă fără a cruța spectatorul avatarurile unei iubiri ce se confruntă cu degradarea biologică a partenerilor. Georges și Anne sunt doi soţi octogenari, foşti profesori de muzică, sensibili, cultivaţi şi uniţi printr-o mare iubire. Ei se luptă cu ireversibila degradare biologică a bătrâneţii. Când Anne face primul atac vascular cerebral, urmat de alte etape ale sclerozării fizice şi mintale, Georges se află în fața celor mai dificile dileme morale, potenţate şi mai necruţător de iubirea pentru soţia lui: care dintre cele două suferinţe are prioritate - a lui, sau a ei? Ce anume stă pe primul plan, normalitatea vieţii, sau viaţa cu orice preţ? Un gest uman de cruțare a suferinței se poate califica drept crimă?


Everything, Everything  (2017)

„Everything, Everything”/„Absolut tot” este ecranizarea bestseller-ului cu acelaşi nume, scris de Nicola Yoon, şi urmăreşte povestea de dragoste dintre doi adolescenţi, jucaţi de Amandla Stenberg şi Nick Robinson, foste vedete Disney.


Filmul merită văzut pentru extraordinara chimie dintre cei doi tineri actori, pe care sperăm să-i revedem cât mai repede pe marele ecran, pentru talentul fiecăruia dintre ei. Dar mai ales filmul trebuie urmărit pentru sensibilitatea cu care este spusă o poveste de dragoste.

Fiorii primei iubiri, candoarea adolescenţei apoi senzualitatea apropierii fizice dintre eroii poveştii ne-a făcut nostalgici. Ce vârstă frumoasă cea de 18 ani – aceasta este vârsta personajelor, şi ce minunată este explorarea iubirii.
14 August 2017
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod