Șapte povești de dragoste extraordinare, în filme recente


Allied (2016) - foto

Filmul de război Aliatul este până la jumătate un thriller clasic de spionaj plasat în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial. El spion, militar de carieră, ea femme fatale dar și agent operativ. Ambii puşi în faţa unei misiuni aproape imposibile, într-un oraş exotic, printre alţi spioni şi printre generali cu zvastici la piept. Dar când ambii sunt prinşi într-o frumoasă însă riscantă poveste de dragoste, riscantă pentru că ambii sunt agenți operativi din linia întâi, începe cu adevărat suspansul filmului. Miza acum este conflictul şi dilema personajului principal, Max Vatan, care se întreabă dacă propria lui soţie este cine pretinde că ar fi.
Dilema lui Vatan, pus să aleagă între femeia iubită şi ataşamentul faţă de cauza pe care o serveşte, este răvășitoare. Spectatorul rămâne el însuși cu o dilemă - legată de sentimentele lui Marianne Beauséjour (Marion Cotillard). Finalul filmului, de asemenea, nu este hollywoodian. Totodată, regizorul Robert Zemeckis ar putea, cu acest flm, să fie nominalizat pentru cea mai insolită modalitate de filmare a unei scene de dragoste: în mijlocul unei furtuni de nisip.


Passengers (2016)

Cum ar fi să împarți Spațiul cu persoana iubită? SF-ul Passengers spune povestea a doi oameni care au pornit într-o călătorie de 120 de ani către o altă planetă – dar care se trezesc cu 90 de ani mai devreme. Din acest moment, ei se vor afla în faţa unor situaţii extreme, trebuind să ia decizii de viață și de moarte, cu zeci de ani înainte de momentul pentru care s-au pregătit: Jim e inginer mecanic și are în plan să contribuie la întemeierea noii civilizaţii pe planeta Homestead II, pe când Aurora este jurnalistă și scriitoare, scopul ei fiind de a face reportajul suprem - despre prima migrație a pământenilor.

Passengers, cu o Jennifer Lawrence vulcanică și un Chris Pratt timid, nesigur şi romantic protagoniști, este o „Laguna albastră” desfășurată în spațiu, cu o scenografie high-tech, semnată de noinalizatul la Oscar Guy Hendrix Dyas (Inception), în care romance-ul se împletește cu momentele de extremă angoasă în fața imensității spațiului și a solitudinii, angoasă în siajul unor filme precum Gravity.


Silver Linings Playbook (2012)

Cu opt nominalizări şi o statuetă pentru rolul secundar primită de Jennifer Lawrence, Silver Linings Playbook spune povestea unui fost profesor (Bradley Cooper) care încearcă să îşi refacă căsnicia după ce petrece opt luni într-un spital de boli mentale.

Pe de altă parte, Tiffany (Jennifer Lawrence) este un personaj plin de disfuncţionalităţi. Energia ei şi dorinţa lui Pat de a reuşi să revină la normalitate anulează orice fărâmă de bizar şi înfăţişează viaţa aşa cum e: plină de neprevăzut, dură, dar nemaipomenit de frumoasă odată ce iubești.
14 August 2017
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod