10 cele mai frumoase filme romantice de epocă

10 cele mai frumoase filme romantice de epocă

Jane Eyre

Cele mai bune filme romantice: Jane Eyre (2011)


Dacă vă place romantismul secolului al XIX-lea (mai întunecat decât Jane Austen), vizionați adaptarea din 2011 a romanului de dragoste gotic scris de Charlotte Brontë, „Jane Eyre”. Regizat de Cary Fukunaga și adaptat pentru ecran de Moira Buffini, filmul urmărește o guvernantă tânără (Jane), care începe o poveste de dragoste cu noul său angajator, domnul Rochester, dar îi descoperă secretul întunecat ce poate încheia relația.

Viziunea şi Fukunaga aduc în plus poveștii des adaptate o echilibrare pe care el o realizează între romantism și horror. Este ajutat foarte mult de designerul de costume Michael O'Connor, care a câștigat singurul premiu Oscar al filmului, şi de directorul de imagine Adriano Goldman. Filmul este în balans perfect pe linia dintre romantic şi horror, oferind atenţie egală poveştii romantice dintre Jane, jucată de Mia Wasikowska şi Mr. Rochester, jucat de Michael Fassbender şi mai multor elemente gotice din poveste, precum prima soție bolnavă a lui Rochester.
Judi Dench și Jamie Bell joacă şi ei în filmul care poate fi cel mai bine rezumat prin replica lui Jane către Rochester. „Totul pare ireal. Dumneavoastră, domnule, cel mai fantomatic dintre toţi...”



 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod