Varza - Sfaturi utile

Este indicat ca fiecare foaie de frunza sa fie curatata, astfel, taie cotorul verzei, dupa care fiecare foaie de varza trebuie tinuta sub jetul de apa.

Daca observi urme de viermi sau insecte, care uneori apar la varza crescuta organic, inmoaie cotorul verzei in apa cu sare sau in otet cu apa timp de 15-20 minute.

Pentru a pastra continutul de vitamina C, taie si spala varza inainte de a fi gatita.

Pentru a taia varza in fasii foarte subtiri, mai intai tai-o in patru dupa care inlatura-i miezul.
Varza poate fi taiata in fasii subtiri atat de mana cat si cu ajutorul razatoarei. Pregatirea adecvata a verzei este esentiala pentru a beneficia de protectie impotriva cancerului.

Varza previne cancerul datorita glucosinolatilor, care sunt formati in activitatea enzimelor mirozine -  eliberate cand varza este taiata si mestecata.

Pentru a ajuta la producerea unei cantitati cat mai mare de glocosinalati, taiati varza dupa care o lasiti 5-10 minute inainte de a fi gatita. Indicat este sa fie pregatita la aburi.
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • aurica pe 23 Iun 2011, 11:12
    varza murata

    varza murata partial ..in apa cu sare...contributia ei la nutritie si sanatate. zeama de varza murata ....influenteaza asupra rinichilor? pietrele la rinichi , acidul lactic din zeama de varza murata ...comparatie intre efectul nutritiv ...varza cruda si varza murata .multumesc anticipat pentru informatie....aurica.

    1
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod