Perele - Selectarea si pastrarea

In functie de soiuri, perele pot sa fie galbene, verzi, maronii, rosii sau diverse combinatii intre aceste culori. Din cauza perisabilitatii lor rapide dupa ce sunt coapte, trebuie sa alegi perele putin mai tari la atingere. Coaja lor trebuie sa fie fara lovituri si parti moi.

Se pastreaza la temperatura camerei care le ajuta in procesul de coacere, insa de indata ce se ingalbenesc si devin moi la atingere se consuma. In caz contrar se pastreaza neaparat la frigider unde rezista cateva zile.
Atentie! Nu le pastra intr-o punga inchisa deoarece elibereaza un gaz (etilen) - pe care produc in mod natural si are un rol important in procesul de coacere - care grabeste alterarea lor. De asemenea, au tendinta de a absorbi foarte usor alte mirosuri si nu trebuie sa le pastrezi in frigider impreuna cu alte alimente cu miros puternic.

Pentru o cantitate mai mare de antioxidanti, alege fructele bine coapte. Cercetarile conduse de Universitatea Innsbruck din Austria arata ca fructele bine coapte au un nivel crescut de antioxidanti.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod