Sănătate. Ce să mănânci ca să nu fii depresivă. 5 alimente bune



Cum trebuie să mănânci ca să nu ai probleme cu depresia


În fiecare zi
  • cereale integrale (trei porţii)
  • verdeţuri (o porţie)
  • legume (1-2 porţii)
  • un pahar cu vin roşu.

Aproape zilnic
  • oleaginoase (migdale sau nuci)
  • ulei de măsline extravirgin.

Din două în două zile
  • leguminoase (fasole, năut, linte, mazăre).

De două ori pe săptămână
  • afine sau căpşuni
  • carne de pui.

Cel puţin o dată pe săptămână
  • peşte.

Redu consumul acestor alimente
  • unt (mai puţin de o lingură pe zi)
  • fast food şi cartofi prăjiţi (maxim o porţie pe săptămână)
  • brânzeturi grase (o porţie pe săptămână)
  • carne roşie (maxim 4 porţii pe săptămână)
  • produse de patiserie şi dulciuri (nu mai mult de 5 porţii pe săptămână).

Recomandă acest articol:

Facebook Twitter gplus

Dacă ţi-a plăcut acest articol, te așteptăm și pe pagina noastră de Facebook!

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod
;