Dietă: Cum să rezişti poftelor alimentare? 5 sfaturi utile



3. Cum rezişti în faţa brânzeturilor?


Trebuie să te asiguri că nu le consumi în cantităţi exagerate, deoarece este foarte uşor să faci exces. Un truc util ar fi acela de a răzui parmezan de calitate peste legume preparate simplu la abur sau peste salata de crudităţi pentru a-ţi potoli pofta de brânzeturi. De asemenea, poţi să alegi şi ricotta sau urda, deoarece acestea sunt mult mai sărace în grăsimi şi le poţi consuma într-o cantitate mai mare fără probleme.


4. Cum rezişti în faţa alimentelor de tip fast-food?


Este mult mai greu să le rezişti înainte de menstruaţie, deoarece atunci sunt intensificate poftele de grăsimi nesănătoase şi gustări sărate şi crocante. Ca să scapi de aceste pofte este de preferat să faci acasă versiuni mai sănătoase ale burgerilor sau cartofilor prăjiţi.
De exemplu, la burger nu folosi maioneză, ci axează-te pe carne de calitate, ceapă roşie, salată verde şi avocado. Iar pofta de cartofi prăjiţi se rezolvă dacă în loc să-i prăjeşti în ulei îi amesteci cu diverse condimente şi-i laşi la cuptor 40 de minute.

Un alt truc pe care-l poţi aplica este să mănânci mult spanac în această perioadă. Cercetătorii au descoperit că el conţine o anumită substanţă care reduce cu până la 95% pofta de alimente nesănătoase şi grase.



5. Cum rezişti să nu consumi multă cafea?


Pofta de cafea poate să fie copleşitoare pentru unele persoane, însă nu este deloc indicat să o consumi în cantităţi mari. Ea este benefică, însă doar atunci când este consumată cu moderaţie. Ca să nu bei cantităţi mari de cafea poţi să o înlocuieşti cu ceaiul negru sau verde ca să-ţi potoleşti pofta, în special după-amiaza ca să nu-ţi perturbe somnul de noapte. Aceste ceaiuri au o cantitate mai mică de cofeină şi astfel vei limita consumul cafelei.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod