Femeie care ia micul dejun compus din fructe

Când se consumă fructele: înainte sau după masă?

Cred că te-ai întrebat mereu când este cel mai bun moment ca să consumi fructele. Află care sunt regulile de bază şi când se consumă fructele!
Unele persoane nu pot consuma fructe seara, deoarece au o senzaţie intensă de balonare. Altele obişnuiesc să consume fructele imediat după ce au luat masa de prânz, în vreme ce altele le consumă ca gustări între mesele principale. Până la urmă care este regula corectă atunci când vrem să includem fructele în planul nostru alimentar zilnic?

Bineînţeles că regula de bază este aceea de a-ţi asculta organismul, însă dacă ai constatat că te balonezi foarte tare după fructe poate ar fi bine să schimbi momentul în care le consumi şi să observi dacă mai au acelaşi efect asupra sistemului digestiv.


Fructele se consumă înainte sau după masă?


Teoretic, specialiştii susţin că fructele nu se consumă niciodată imediat după ce ai luat masa, ci doar pe stomacul gol. Astfel că dimineaţa, imediat după trezire ar fi cel mai bun moment să optezi pentru fructe.
De asemenea, dacă obişnuieşti să le consumi după masă este recomandat să laşi măcar 2-3 ore între masa principală şi gustarea care cuprinde un fruct.


Reguli de bază ca să consumi fructele în mod corect


1.Alege zilnic 2-3 fructe variate pe care să le consumi


Este de preferat ca aceste fructe să aibă culori diferite pentru că astfel vei asigura nutrienţi esenţiali pentru organism. Pigmenţii care le conferă culoarea au un rol extrem de important pentru sănătatea corpului. De exemplu, afinele sunt considerate de majoritatea nutriţioniştilor ca fructe de bază pe care ar fi bine să le includem zilnic în meniu, fie proaspete când sunt în sezon, fie congelate sau sub formă de pulbere.
Aceste fructe sunt bogate în antioxidanţi, au un rol protector asupra creierului şi au foarte puţine calorii. Nu te gândi că trebuie să le consumi în cantităţi impresionante, ci limitează-te la un pumn mic de afine (această cantitate înseamna o porţie de afine) sau un fruct mediu obişnuit (şi acesta se contorizează ca fiind o porţie).


2. Consumă fructele dimineaţa, înainte de micul dejun


Este de preferat să consumi fructele pe stomacul gol dacă nu ai probleme de sănătate şi ai constatat că îţi fac bine.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod