Femeie care ia micul dejun compus din fructe

Când se consumă fructele: înainte sau după masă?

Cos cu mere verzi si rosii

3. Dacă vrei să le consumi înainte de masă, nu mânca imediat după!


Lasă să treacă un interval de o oră între fruct şi masa principală! Optând pentru acest obicei vei reuşi să mănânci mai puţin la masa principală şi este util persoanelor care vor să slăbească. Însă trebuie să laşi un interval între fructe şi masa propriu-zisă.


4. Nu consuma fructele imediat după masă!


Este bine să laşi să treacă măcar 2-3 ore între masa principală şi gustarea compusă din fructe. De regulă, fructele consumate imediat după masă favorizează balonarea şi gazele intestinale, deoarece ele stagnează în intestin până se digera alimentele de la masa principală.
Acest lucru va determina fermentarea lor şi apariţia simptomelor supărătoare de abdomen umflat şi uneori chiar dureros.


5. Exsită două fructe care se pot consuma după masă


Kiwi este unul dintre fructele care se consumă imediat după masă, deoarece conţine o enzimă (actinidină) care are rolul de a uşura digestia proteinelor, se arată într-un studiu apărut în US National Library of Medicine National Institutes of Health.

Prin urmare, atunci când ai luat o masă bogată în proteine (lapte, iaurt, brânză, carne, ouă, leguminoase, peşte) poţi să consumi un fruct de kiwi, deoarece studiile au arătat că acesta este un bun adjuvant în procesul de digestie.

Ananasul este cel de-al doilea fruct pe care îl poţi consuma imediat după masă. Acesta conţine o enzimă numită bromelină şi care are un efect similar cu kiwi, ajutând la o bună digestie a proteinelor, după cum se arată într-un studiu apărut în National Center for Biotechnology Information.



Nu exagera cu fructele şi cu sucurile din fructe stoarse!


Reţine că şi fructele au un conţinut de zahăr şi chiar dacă acesta este natural nu trebuie să exagerezi cu consumul lor! Mai mult, atunci când optezi pentru multe sucuri din fructe proaspăt stoarse vei înlătura fibrele din fructe şi rămâi doar cu fructoza din ele. Prin urmare, nu este recomandat să consumi multe astfel de sucuri, chiar dacă le faci tu acasă, pe lângă mai multe porţii de fructe ca gustări!

Potrivit medicului nutriţionist Miheala Bilic, consumul exagerat de fructe şi sucuri din fructe oboseşte ficatul şi îngraşă.
Iar când vorbim despre copii, acest lucru este şi mai periculos, provocând obezitate, avertizează specialistul. "Noi bem sucul de fructe ca pe apă, iar fructoza aceea obosește ficatul și se transformă aproape toată în grăsime abdominală. Fructele trebuie mâncate, mestecate, nu băute cu paiul! E foarte important. Părinții, în disperarea lor, dau suc copiilor ca să bifeze că au mâncat fructe, dar fructele nu sunt un aliment de bază, legumele sunt”, a explicat Mihaela Bilic într-un interviu acordat la Europa FM în emisiunea „Medium Rare” a lui Adi Hădean.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod