Alimente pentru sanatatea barbatilor

Femeile si barbatii desfasoara activitati diferite de aceea si consumul de energie difera de la unii la altii. Astfel, asa cum si pentru femei exista alimente care le ajuta sa-si mentina starea de sanatate, si barbatii pot consuma substante nutritive pentru a fi in forma sau pentru a se proteja de anumite afectiuni.
De regula, barbatii sunt mai activi decat femeile si de aceea dieta lor zilnica trebuie sa fie direct proportionala cu activitatile pe care le desfasoara. Fiecare barbat, indiferent de varsta, munca fizica sau profesie trebuie sa consume alimente care sa-i mentina in forma atat fizicul cat si starea de sanatate.

In general, femeile sunt mai sensibile si mai expuse anumitor afectiuni, dar asta nu inseamna ca barbatii sunt cu totul imuni la boli. Iata cinci alimente pe care barbatii nu ar trebui sa le ocoleasca, potrivit Greenherbalremedies.com:

Spanac
Acesta este cunoscut ca fiind un aliment esential pentru sanatatea barbatului. Este un bun intaritor muscular, bogat in fier, vitamina A, folati si luteina. Spanacul ajuta la intarirea sistemului imunitar si previne aparitia bolilor de inima si a osteoporozei la barbati.

Broccoli
Constituie o sursa importanta de fibre si ajuta in lupta impotriva cancerului. Specialistii le recomanda barbatilor sa consume cel putin 25 de grame de fibre pe zi, deoarece acestea au multiple beneficii asupra sanatatii.

Afine
La fel ca si legumele, fructele joaca un rol esential in mentinerea starii de sanatate. Afinele fac parte dintre fructele care nu ar trebui sa lipseasca din meniul unui barbat. Sunt bogate in antioxidanti, fapt ce ajuta in prevenirea cancerului, a diabetului si a altor afectiuni care apar odata cu inaintarea in varsta.

Nucile
Fructele uscate, precum alunele sau nucile sunt bogate in acizi grasi Omega 3 si proteine. Polifenolii din nuci ajuta la intarirea musculaturii si intaresc sistemul imunitar al barbatilor.

Laptele
Acesta nu este doar un aliment specific copilariei. Astfel, din meniul barbatilor nu trebuie sa lipseasca laptele. Este o sursa importanta de  calciu si poate fi consumat cu incredere intrucat ajuta la mentinerea unei stari bune de sanatate.

Printre problemele frecvente mai ales in randul barbatilor care au trecut de 35 de ani, se numara bolile cardiovasculare si cancerul. O alimentatie sanatoasa si echilibrata, precum si activitati fizice efectuate regulat, pot preveni astfel de afectiuni.


Alimente care cresc performantele sexuale si fertilitatea barbatului

Un studiu efectuat recent la Centrul de Infertilitatea din Alicante si Murcia, Spania arata ca fructele si legumele verzi ajuta la producerea unui lichid seminal de calitate. Potrivit cercetatorilor, o dieta saraca in antioxidanti, duce la o calitate scazuta a spermei. Studiul a durat patru ani si a analizat influenta dietei si a substantelor nocive de la locul de munca asupra aparatului reproducator al barbatilor care frecventau clinica de fertilitate.

Obiectivul era sa se stabileasca daca antioxindantii si vitaminele au o actiune favorabila. "Am observat ca printre cuplurile care s-au prezentat la clinica si care aveau probleme de fertilitate, barbatii cu o sperma de buna calitate erau cei care consumau predominant fructe si legume, alimente bogate in vitamine, acid folic si fibre si mai putine proteine si grasimi", a declarat dr. Jaime Mendiola, coordonatorul studiului. Un studiu anterior acestuia, demonstrase ca o dieta cu carne si produse lactate in exces, are un efect negativ asupra fertilitatii masculine. Astfel, specialistii spun ca o dieta sanatoasa, este recomandata nu numai pentru o preveni bolile, ci si pentru a evita problemele de infertilitate.

Printre alimentele care cresc atat performantele sexuale, cat si calitatea si cantitatea spermei, se numara:

Stridiile
Asigura necesarul de zinc al organismului si o functionare adecvata a sistemului reproducator al barbatului. Zincul protejeaza impotriva distrugerii celulelor, factorul care cauzeaza aparitia cancerului de prostata.

Pestele gras
Contine acizi grasi omega 3 care sunt indispensabili pentru sanatate, deoarece fac bine inimii, circulatiei sanguine si sistemului imunitar, reducand riscul de aparitie a cancerului de prostata. Pe langa faptul ca ajuta la mentinerea calitatii spermei, consumul de somon ofera si energia necesara oricarui barbat a carei dorinta este sa procreeze.

Cerealele integrale
O dieta in care sunt incluse cerealele integrale furnizeaza fibre, vitamine si minerale care sunt importante pentru sanatatea inimii, tonusul muscular si pentru mentinerea taliei. Nutritionistii recomanda sa consumi zilnic 10-25 grame de fibre solubile din ovaz sau alte surse precum merele, perele si fasolea boabe.

Ouale
Acestea fac parte dintre alimentele pe care specialistii le recomanda barbatilor care isi doresc copii. Pe langa faptul ca fac parte dintre afrodisiace, ouale contin si proteine de foarte buna calitate.
 

Comentarii (9)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • cristian nadler pe 3 Mar 2014, 20:28
    Ha ha ha...

    Poate daca nu stiati regiunea murcia este una din cele mai mari producatoare de fructe si legume din spania.Dupa reducerea cu 70% a fondurilor pentru cercetare in spania cred ca acest studiu este o publicitate ascunsa...Cercetarea in spania e in standby in viitorul apropiat...

    0
    0

  • tibor pe 18 Mai 2011, 14:42
    in general

    Este de dorit ca cei care intra pe internet, sa aiba macar elementele de baza in a se exprima corect si romaneste. Chiar daca esti semianalfabet si vrei sa afi ceva, nu este o rusine sa rogi pe cineva sa te ajute in a te exprima macar, daca nu sti nici sa scri. Reflectati inainte !!!! de orice !!!! Pa, pa !!!

    2
    3

  • constantin pe 5 Mai 2011, 22:53
    condimentele

    Pentru potenta barbateasca sunt o serie de condimente,care luate in anumite doaze si anumite perioade ale zilei,pe langa faptul ca sunt afrodisiace ajuta si la buna functionare a unor organe precum prostata,inima,vezica biliara,plamanii,ficatul,etc.Dintre aceste condimente va pot aminti cateva,si anume:turmeric,cuisoare,ghimbir,scortisoara,cardamon,etc.

    5
    0

  • bucur sebastian pe 22 Sep 2010, 23:51
    alimente care nu sint bune sanatatii

    este bine ca scrieti despre alimente pentru sanatate barbatilor dar sa ne gindim si la cele daunatoare nu sint cele trei alcolul , femeile si televizorul ,mai sint si altele si vorba taranului piine si ceapa tata si dam cu pumnu , dar la oras cele care ne distrug sint mult mai multe ginditiva la alimentele albe consumate - bogate in acizii aminoacizi si grasimi laptele sarea care este cea mai daunatoare posibil pentru ca in toate alimentele exista sare pt conservare pe urma ,brinza piinea pastele fainoase untul margarina si mai puteti descoperi- acestea nu sint decit un balast al stomacului pentru a ne simti saturati si cu citeva kg in plus am putea crede ca sintem barbatul ideal cu putina burta sau ca traim bine si de aici apar bolile ar trebui sa invatam din scoala de ce trebuie sa ne ferim pt .a ne intretine sanatatea si cum ne construim o societate sanatoasa politica si televizorul nu ne ajuta pt. ca ni se va face foame.

    2
    1

  • liliana pe 8 Sep 2010, 09:27
    alimente pentru barbati

    Din acest articol lipseste ghimbirul. De altfel exista un articol in eva.ro "Ghimbirul, medicamentul universal", unde se specifica rolul ghimbirului in prevenirea cancerului de prostata si nu numai. Citez din articol "Priveaza celulele de cancer prostatic de combustibilul lor de crestere; Inhiba crearea prostaglandinei PGE2 care produce efecte anti-febra puternice; Echilibreaza producerea de prostaglandine inflamatorii PGE3 si PG12, care regleaza productia de compusi care dilata arterele; Reduce prostaglandinele care sensibilizeaza receptorii durerii din terminatiile nervoase, demonstrand efecte puternic analgezice" In tarile nordice, ghimbirul in pastile este consumat zilnic de catre barbati pt mentinerea sanatatii prostatei. (si nu numai)

    5
    3

  • 196521e pe 14 Mai 2010, 09:31
    alimentele pt sanatate

    un subiect interesant

    6
    1

  • Costyn pe 6 Aug 2009, 08:00
    Articol

    Un articol foarte bun.Felicitari Cristinei!

    1
    1

  • cati pe 1 Aug 2009, 12:07
    afine

    Afinele in iaurt cu sau fara cereale la micul dejun!

    1
    1

  • GELU pe 31 Iul 2009, 14:26
    AFINE

    DA AS DORI SA STIU CUM SA FOLOSIM. AFINELE,, IN ALIMENTATIE?

    9
    1

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod