Alimente care te fac mai frumoasă: Ce să incluzi în meniul tău

Nu doar machiajul te face să arăți impecabil. Dieta este baza a ceea ce vezi în oglindă. Află lista de alimente care te fac mai frumoasă!
O dietă echilibrată, care îți asigură necesarul de vitamine și minerale, menține sănătatea sistemului digestiv și stimulează imunitatea. De asemenea, anumite alimente acționează direct asupra aspectului pielii și părului, fiind esențiale ca bază a ritualului tău de frumusețe.
 
Nu doar pudra, iluminatorul, gloss-ul și fardul de pleoape te ajută să te menții tânără și frumoasă. Întârzierea apariției semnelor îmbătrânirii, precum și eliminarea imperfecțiunilor pot fi obținute și direct, prin intermediul alimentației. Scopul nu este numai să acoperi ridurile și să distragi atenția prin folosirea culorilor adecvate. O dietă inteligentă va menține pielea elastică și fermă și va da strălucire tenului, chiar și când nu ești machiată.
 
În plus, alimentele alese îți pot influența starea de spirit și cu siguranță știi că ești mult mai frumoasă atunci când zâmbești. Din moment ce frumusețea pornește din interior, alege cu atenție ce consumi în fiecare zi, iar pielea ta va fi netedă și catifelată, fără urmă de imperfecțiuni. 
 

Meniul tău trebuie să conțină următoarele alimente care te fac mai frumoasă:

 
1. Iaurtul grecesc simplu

Este foarte consistent și previne tentația de a savura prăjituri, bomboane sau gogoși. Datorită conținutului de proteine diminuează apetitul și vei putea merge la petreceri sau la zile de naștere fără să regreți după aceea toate dulciurile pe care le-ai gustat.
De asemenea, conține aminoacizi care repară pielea în profunzime și reduc aspectul inestetic al cearcănelor. În afară de micul dejun îl poți folosi și ca mască pentru eliminarea celulelor moarte. Aplică un strat gros de iaurt pe față, evitând conturul ochilor. Lasă 10 minute, apoi clătește cu apă călduță. Vei avea o piele fină și luminoasă. 

 
2. Căpșunile

Iată gustarea aromată care te protejează de riduri! Căpșunile sunt o sursă esențială de vitamina C, care previne liniile fine și semnele îmbătrânirii.
În plus, căpșunile îți înfrumusețează și zâmbetul! Conțin acid alfa hidroxil, care înlătură petele de pe dinți fără să deterioreze smalțul. Pentru a te bucura de aceste beneficii consumă 200-300g de căpșuni proaspete în fiecare zi. Le poți include în salate sau smoothie-uri. Sunt ideale pentru un mic dejun rapid când te grăbești să ajungi mai devreme la serviciu, dar și pentru un răsfăț seara, când ți-e poftă de ceva dulce dar vrei să eviți bombele hipercalorice.
Zâmbește des fără să-ți fie teamă de riduri!

 
3. Afinele

Data viitoare când amesteci iaurtul cu fructele tale preferate, adaugă și câteva afine pentru o piele fermă și netedă. Afinele sunt bogate în vitaminele E și C, antioxidanții care luptă împotriva aspectului tern al pielii. Este important să consumi afine în special în zilele când te simți fără energie pentru a preveni apariția semnelor de oboseală pe chip.
De asemenea, afinele îți vor fi de ajutor și dacă ai probleme cu rozaceea. Consumul regulat de afine previne înroșirea pielii și uniformizează nuanța tenului.

 
4. Bananele

Te simți fără vlagă în ultima vreme și îți este din ce în ce mai greu să faci față tuturor activităților și termenelor limită până la sfârșitul săptămânii? Dacă weekendul a devenit visul tău de a te odihni non stop, ai nevoie de o doză suplimentară de vitamine. Bananele te ajută să îți recapeți energia pierdută și să duci la bun sfârșit tot ce ți-ai propus.
Aceste fructe conțin potasiu, acid folic și vitamina B6, nutrienți care îmbunătățesc circulația sângelui spre creier. Potrivit studiilor de specialitate 2 banane pe zi îmbunătățesc memoria și puterea de concentrare. De asemenea stimulează buna dispoziție, așa că vei fi cu zâmbetul pe buze chiar și în zilele aglomerate!
 
În plus, le poți include și în lista de alimente care te fac mai frumoasă. Consumul zilnic de banane menține pielea hidratată și elastică, prevenind apariția temutelor riduri. Le poți folosi și extern, sub formă de mască. Aplică pe față o banană făcută piure pentru a elimina impuritățile și a catifela pielea. Tot bananele salvează și părul uscat. Poți fie să consumi 3  banane pe zi, fie să aplici o mască din 3 linguri de ulei de cocos și 2 banane făcute piure, timp de o oră. Chiar și cel mai uscat și degradat păr va deveni mătăsos la atingere și ușor de pieptănat.
 
Piureul de banane te poate ajuta și să previi tăieturile sau iritațiile pielii de la lama de ras.
Aplică piureul pe picioare înainte să te razi pentru a înmuia foliculii de păr și a favoriza eliminarea firelor crescute sub piele.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod