Beneficii surprinzătoare pe care nu știai că le are tequila


Știai că tequila te poate ajuta să slăbești? Deși nu este o băutură sănătoasă, are câteva beneficii surprinzătoare pentru sănătate. Însă aceste beneficii pot fi activate doar dacă bei tequila cu moderație, adica 1-2 shoturi.

Ce beneficii aduce tequila stării generale de sănătate?


1. Te poate ajuta să slăbești


Nu-ți vine să crezi că alcoolul te poate ajuta să scapi de kilogramele nedorite, nu? În general, regula este să eviți alcoolul dacă vrei să slăbești. Caloriile lichide se pot depune mai ușor decât îți imaginezi. Dar dacă reușești să bei o cantitate moderată de tequila, poți beneficia de proprietățile de pierdere în greutate ale agavinelor, un tip de zahăr din tequila. Nu trebuie confundat cu nectarul de agave. Agavinele au o structură moleculară mai puțin rafinată, care nu ridică nivelul de zahăr din sânge. Ca rezultat, multe dintre calorii trec prin sistem neutilizate, spre deosebire de alte zaharuri alcoolice, care nu sunt prietenoase cu indicele glicemic. De asemenea, este stimulat metabolismul și este încurajată dizolvarea grăsimilor.

2. Ajută digestia


Un shot de tequila după masă a fost corelat cu ajutorul dat digestiei. Unele persoane cred că un shot înainte de masă revigorează metabolismul și apetitul, iar un shot după masă calmează și ajută digestia.

3. Este probiotică


Ai mai auzit până acum de probiotice. Acestea sunt bacteriile sănătoase care există în mod natural în intestine. Sunt responsabile pentru cea mai mare parte a sistemului imunitar și ajută organismul să mențină un echilibru sănătos. Din nou, este vorba despre cantități mici de tequila. Beția cu tequila probabil că va face exact contrariul și va elimina rezervele naturale de bacterii sănătoase, deoarece sistemul imunitar este forțat să lucreze ore suplimentare pentru a elimina toxinele din alcool.

4. Ajută la ameliorarea insomniilor


Datorită beneficiilor sale relaxante, tequila poate ajuta la calmarea nervilor și chiar la inducerea somnului pentru cei care suferă de insomnii. Cel mai bine este să nu depinzi în mod regulat de substanțe, în special de alcool.
Dar din când în când poate fi un lucru de care să te bucuri și care să te relaxeze. Și adoarmă în cele din urmă.

5. Ajută medicamentele să ajungă la colon


Persoanele cu boli care le afectează sistemul digestiv, cum ar fi boala Crohn sau colita, ar putea primi un impuls de la tequila, deoarece conține purtători chimici naturali care protejează medicamentele pentru a putea trece de acidul gastric și colon atunci când este necesar. Oamenii de știință încearcă să folosească fructanii din tequila în medicamentele eliberate pe bază de prescripție pentru aceste boli.

6. Poate ajuta la prevenirea diabetului de tip 2


Există posibilitatea ca diabeticii să se bucure de tequila din când în când, deoarece furctanele nu sunt digerabile și acționează ca fibre. Prin trecerea prin corp nedigerate, este evitat pericolul zahărului și este stimulată producția de insulină. Dacă ai diabet zaharat, discută cu medicul înainte de a începe să bei tequila, deoarece fiecare persoană este diferită, iar reacțiile pot varia.

7.
Poate ajuta la combaterea osteoporozei


Este vorba din nou despre agavine. Acestea au fost corelate în mai multe studii cu abilitatea corpului de a absorbi calciul. Prin urmare, ar putea fi o opțiune viabilă pentru prevenirea dezvoltării oaselor fragile.

8. Poate scădea riscul dezvoltării demenței


Există mai multe studii care arată o corelație între consumul moderat de alcool, inclusiv tequila, și o incidență mai scăzută a demenței mai târziu în viață. Dar a fost demonstrată și o corelație între persoanele care beau prea mult alcool și cazurile de demență.

9. Nu ești mahmur după ce bei tequila


Acest lucru este valabil dacă bei tequila 100% din agave. Mărcile mai ieftine sunt completate cu alcool zaharat, care te împiedică să te trezești fără dureri de cap a doua zi.

Recomandă acest articol:

Facebook Twitter gplus

Dacă ţi-a plăcut acest articol, te așteptăm și pe pagina noastră de Facebook!

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod
;