Ce trebuie să știi dacă folosești uleiul de vitamina E pe piele? Mare atenție!

Mai mulți dermatologi au vorbit despre avantajele și dezavantajele folosirii acestei vitamine miraculoase. Dacă folosești uleiul de vitamina E pe piele trebuie să știi aceste lucruri!
Știai că vitamina E capsule întărește sistemul imunitar, protejează inima de infarct, dar și celulele de transformările maligne. Însă, uleiul din aceste capsule este adesea folosit de femeile din întreaga lume, deoarece poate să facă minuni pentru păr, piele și unghii. 

Nimeni nu îi contestă efectele spectaculoase, însă specialiștii avertizează că uleiul de vitamina E trebuie să fie folosit cu precauție. 


Puritatea vitaminei E s-a schimbat

”Uleiul de vitamina E va fi întotdeauna un ingredient pe care trebuie să-l folosim cu atenție. Este un antioxidant grozav, însă este foarte gras pentru piele. În cazul în care ai un ten cu tendință acneică, folosirea uleiului de vitamina E poate să înrăutățească și mai mult problema cu care te confrunți.
Chiar dacă a fost folosită dintotdeauna în produse cosmetice, cred că s-a întâmplat ceva cu puritatea acestui ingredient”,
avertizează un dermatolog al vedetelor, Joanna Vargas, citată de publicația Huffington Post


Uneori, uleiul de vitamina E poate să conțină soia

Un alt lucru la care trebuie să fii atentă dacă folosești ulei de vitamina E pe piele este legat de faptul că este posibil să utilizezi un produs de calitate slabă. Un chirurg plasticial din New York explică modul în care a evoluat această vitamină cu puteri miraculoase: ”vitamina E există sub opt forme diferite: alfa-, beta-, gamma- și delta-tocoferol și alfa-, beta-, gamma- sl delta-tocotrienol.
Dintre toate acestea, alpha-tocoferolul are rolul cel mai activ în organismul uman, fiind singura care întrunește necesitățile corpului uman. Cu toate acestea, uleiul de vitamina E nu conține toate aceste opt forme, iar unele au adăuat soia”,
explică chirurgul Stafford R. Broumand pentru publicația citată. 


Uleiul de vitamina E poate să cauzeze alergii

Un alt medic dermatolog citat vorbește despre faptul că în prezent, toată lumea a devenit puțin obsedată de folosirea uleiurilor vegetale care sunt văzute ca o produse naturale pentru tratarea pielii uscate și a eczemelor. Ea avertizează că ele pot să fie hidratante, însă în unele cazuri pot să provoace și alergii serioase. 


Folosește uleiul de vitamina E seara

Pentru că este destul de gras, uleiul de vitamina E trebuie folosit seara, înainte de culcare ca înlocuitor pentru crema hidratantă. Cel mai bine este să-l combini cu vitamina C, deoarece astfel vor conferi protecție împotriva razelor solare. ”Uleiul de vitamina E blochează acțiunea radicalilor liberi în corp, iar acest lucru încetinești considerabil procesul de îmbătrânire.
Astfel, ridurile sunt atenuate și pielea arată mai proaspătă și elastică”
, spun specialiștii. 

Mai mult, uleiul de vitamina E este un puternic antioxidant și antiinflamator, cu afect calmant și hidratant asupra pielii sensibile. 


Folosește uleiul de vitamina E dacă ai părul foarte uscat

Au fost efectuate mai multe studii care au arătat că uleiul de vitamina E stimulează circulația la nivelul scalpului. De asemenea, prin îmbunătățirea circulația sanguine, părul primește mai mulți nutrienți și devine mai puternic și sănătos. Poți să folosești uleiul de vitamina E ca să hidratezi foarte bine un păr casant și cu tendință de uscare excesivă. 

Specialiștii recomandă folosirea uleiului de vitamina E masat peste cuticule, dar și peste buze în cazul în care ți se usucă foarte tare. 

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod