5 alimente care combat celulita

Pe lângă sedentarism, circulaţie sanguină deficitară, alimentaţia necorespunzătoare joacă un rol important în apariţia celulitei. Dacă deja ţi-ai făcut abonament la sală, este timpul să adopţi şi câteva schimbări în dietă.
Pe lângă sedentarism, circulaţie sanguină deficitară, alimentaţia necorespunzătoare joacă un rol important în apariţia celulitei. Dacă deja ţi-ai făcut abonament la sală, este timpul să adopţi şi câteva schimbări în dietă.

Pe lângă evitarea alimentelor bogate în grăsimi şi a celor rafinate, introducerea anumitor alimente în dieta de zi cu zi îţi poate fi de mare folos. Iată 5 dintre alimentele care, potrivit nutriţioniştilor, sunt eficiente în combaterea celulitei.

1.
Peşte.
Măreşte consumul de peşte (somon, ton, sardine, macrou) pentru a beneficia de acizii graşi esenţiali. Aceştia ajută la îmbunătăţirea texturii pielii şi o tonifică.

2. Lactate degresate. Conţinutul ridicat de vitamine şi calciu este benefic pentru întregul organism, cât şi pentru piele. În ciuda acestor beneficii specialiştii recomandă consumul moderat.

3. Legume şi fructe. Atât legumele cât şi fructele sunt importante pentru o dietă echilibrată. Optează pentru cele proaspete, pentru un conţinut mai mare de antioxidanţi.
Sunt recomandate citricele, roşiile, pătrunjelul, căpşunile şi ardeii graşi, deoarece au un conţinut bogat de vitamina C, care contribuie la menţinerea colagenului, conferind elasticitate pielii.

4. Nuci. Reprezintă sursă importantă de proteine, fibre şi grăsimi "bune". În plus, sunt foarte săţioase şi te ajută să mănânci mai puţin.

5. Ceaiul verde. Studiile efectuate în laborator pe cobai arată că ceaiul verde blochează asimilarea grăsimilor şi ţine departe kilogramele.

Ce mai poţi face împotriva celulitei?


  • Optează pentru o dietă uşor hipocalorică, dar echilibrată nutriţional şi bogată în apă, fructe, legume, fără multă sare, zahăr, aditivi artificiali şi arome sintetice;
  • Nu sări peste micul dejun care trebuie să conţină proteine, grăsimi, ouă şi brânzeturi;
  • Consumă 2 litri de apă pe zi şi evită băuturile carbogazoase, fresh-urile şi alcoolul în exces;
  • Nu mânca în grabă;
  • Respectă programul de somn;
  • Limitează cât mai mult consumul de dulciuri şi alimente rafinate.
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Ma. pe 24 Aug 2012, 10:58
    Ceai canadian

    Buna! Eu am 44 de ani si dupa ce am nascut al 5 lea copil am inceput sa am mari probleme cu constipatia. Am cautat tot felul de remedii dar toate au avut un efect de scurta durata. Am luat foarte multe laxative care imi provocau stari de greata si de discomfort. Am zis sa incerc si ceaiuri. Unele nu si au facut efectul si nu am fost multumita. Ultimul ceai pe care l-am incercat se numeste Canadian Tea. Il beau de anul trecut de prin toamna,fac aproape un an de cand il iau. Este foarte benefic, mi-am reglat intreg organismul si chiar nu mai am nici o problema . Nu mai am colonul iritat si nu mai am nici senzatia aceea de discomfort. Ma simt foarte bine si usoara. Am slabit si vreo 8 kilograme fara sa mi dau seama. Slabitul nu era una din prioritati, dar daca s-a intamplat nu pot decat sa ma bucur. Am scapat si de celulita. Am piela mai intinsa decat inainte. Cel mai important pentru mine este sa ma simt bine in corpul meu. Acum ma simt !

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod