Barbia dubla

5 exerciții care te scapă de bărbia dublă. Încearcă-le!

Bărbia dublă, cunoscută și ca gușă, este un depozit de grăsime situat sub mandibulă. Deși nu prezintă niciun pericol pentru sănătate, aceasta are un aspect neplăcut, care îi nemulțumește pe cei ce se confruntă cu această problemă

De ce apare bărbia dublă

Există câțiva factori care contribuie la formarea bărbiei duble. Creșterea în greutate este principalul motiv pentru care te poți confrunta cu această problemă. Bărbia este o zonă în care se formează ușor depozitele de grăsime atunci când iei în greutate. Un alt factor este cel ereditar. Unele persoane sunt mult mai predispuse dacât altele să dezvolte bărbie dublă, fiind o trăsătură care se moștenește. De asemenea, vârsta este un alt factor determinant.

Odată cu trecerea anilor, elasticitatea pielii scade, iar gravitația își spune cuvântul. Zona adipoasă de sub bărbie nu va mai fi la fel de bine susținută de piele și se va lăsa, formând gușa.

Cum scapi de gușă?

Este esențial să realizezi că gușa este cauzată de creșterea în greutate, iar cea mai eficientă metodă de a scăpa de ea este să scapi de kilogramele în plus. O alimentație sănătoasă, bogată în fructe și legume, din care să elimini dulciurile, sucurile carbogazoase, snacksurile, excesul de zahăr, grăsimi nesaturate și paste făinoase te va ajuta să reduci semnificativ numărul kilogramelor.

Dar în cazul în care fluctuațiile tale de greutate nu sunt atât de mari, dar tot te confrunți cu bărbia dublă, atunci este necesar să îți tonifiezi mușchii faciali și în special pe cei din zona mandibulei.

Un truc simplu este cel de a mesteca gumă fără zahar. Mișcările de masticație solicită mușchii faciali, inclusiv pe cei aflați sub bărbie, ceea ce conduce la tonifierea zonei și reducerea treptată a gușei. Pe lângă acest beneficiu, guma de mestecat te va ajuta să scapi de resturile de mâncare rămase intre dinți după masă, prevenind în acest fel apariția cariilor.

Dar exercițiile faciale sunt cele mai utile pentru a scăpa de inestetica gușă.
Sunt concepute pentru a stimula exact grupele de mușchi situate în zona bărbiei. Este important să știi că vei obține rezultate numai dacă faci aceste exerciții în fiecare zi. Iată ce să încerci:
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod