Dietă: 6 motive întemeiate pentru a nu renunţa la carbohidraţi

Asigură un aport important de fibre dacă îi alegi pe cei sănătoşi, nicidecum variantele rafinate care au la bază făina albă. În plus, nu te îngraşă şi împiedică foamea.

Carbohidraţii sunt consideraţi de majoritatea persoanelor ca fiind principalul duşman al siluetei, însă specialiştii susţin că avem nevoie de ei şi nu este deloc sănătos să-i excluzi din alimentaţie. Important este să faci diferenţa între carbohidraţii buni şi ce răi, făcând astfel alegerile cele mai bune care nu îţi vor afecta silueta.

Pâinea albă, orezul şi pastele din făină albă sunt considerate a fi carbohidraţi răi, deoarece au la bază făina albă care în urma procesului de rafinare rămâne fără substanţele nutritive care există în mod normal în toate cerealele integrale.

În schimb, specialiştii recomandă consumul pastelor integrale, a orezului integral şi a pâinii din făină integrală, deoarece aduc beneficii pentru sănătate. În plus, aceste variante de făinoase care au la bază făina integrală sunt mult mai săţioase şi nu vei fi tentată să le consumi în cantităţi mari.

Care sunt carbohidraţii buni pe care trebuie să-i consumi?


1. Toate legumele şi fructele
2. Cerealele integrale şi orice produs care are la bază făina integrală
3. Quinoa
4.
Dovleacul
5. Cartofii dulci
6. Leguminoasele (fasole boabe, năut, linte şi mazărea).

 

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod