Shake-uri pentru slabit

Cele mai bune 5 shake-uri naturale care te ajută să slăbești

Zilele călduroase te îndeamnă să consumi lichide răcoroase, iar dacă ești la dietă și preferi un shake la micul dejun, trebuie să încerci aceste combinații!
Există câteva reguli ca să obții un shake sau un smoothie nutritiv, care poate să înlocuiască micul dejun, să-ți țină de foame și să te ajute la slăbit. Înainte de a arunca în blender orice fruct ai la îndemână, trebuie să cunoști câteva lucruri despre cele mai bune combinații pe care le poți face. Doar în acest fel te asiguri că shake-ul pe care-l consumi îți furnizează toți nutrienții de care ai nevoie, dar în același timp nu aduce un aport exagerat de calorii. 

Și nu ne referim la shake-urile pudră care se găsesc pe piață, ci la a combina alimente integrale pentru a obține un smoothie consistent.
 ”Un shake bun presupune un mix simplu, însă se combină doar alimente de calitate. Când încerci să slăbești, proteinele constituie principalul nutrient de care ai nevoie. Acestea măresc senzația de sațietate, previn fluctuațiile bruște ale glicemiei și ajută la dezvoltarea masei musculare care stimulează metabolismul”, explică medicul Andrew Abraham, citat de publicația womenshealthmag.com 

Poți să folosești o pulbere proteică din plante (mazăre, chia sau orez integral) sau din proteine de origine animală (cazeină, zer sau colagen) , însă trebuie să te asiguri că o alegi fără hormoni, aditivi și alte ingrediente dubioase. 

Un alt ingrediente esențial care nu trebuie să lipsească dintr-un shake care te ajută la slăbit sunt fibrele.
Acestea mențin senzația de sațietate, împiedică poftele alimentare și mențin sistemul digestiv sănătos. Fructele și legumele constituie cele mai bune surse de fibre, explică specialistul. 

Zahărul sau alți îndulcitori nu au ce să caute într-un shake proteic, deoarece fructele conferă dulceață. Iar dacă vei combina corect ingredientele, atunci nici nu vei avea nevoie de zahăr pentru că shake-ul va fi deja gustos. Dacă totuși simți nevoia să-l îndulcești, specialistul recomandă să folosești doar extractul de stevia rebaudiana care nu are deloc calorii și nu influențează nivelul zahărul din sânge. 


1. Shake cu mentă și avocado

 
Această combinație este recomandată de un instructor celebru de fitness care susține că menta este răcoritoare și s-a dmeonstrat că reduce pofta de dulce, în vreme ce avocado furnizează grăsimi sănătoase care țin de foame. 

Amestecă în blender: 1/2 banană, un pumn cu spanac, 2 picături de ulei esențial de mentă cu uz intern sau frunze de mentă, 1/2 avocado, 1 ceașcă cu lapte de cocos, 1 măsură cu pulbere proteică și gheață. 

Acest shake va furniza: 257 de calorii, 16 grame de carbohidrați, 27 grame de proteine și 8 grame de grăsimi. 
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod