8 motive pentru care iei in greutate


Anumite medicamente


Exista cateva medicamente care au fost asociate cu cresterea greutatii corporale, precum cele antipsihotice (folosite in tratarea unor afectiuni precum schizofrenia sau tulburarile bipolare) sau cele utilizate in cazul migrenelor, hipertensiunii si diabetului. Solutia este sa vorbesti cu medicul tau pentru a gasi medicamentele fara acest efect secundar.


Pilulele contraceptive nu ingrasa


Pilulele contraceptive combinate (estrogen si progesteron) nu ingrasa, sustin specialistii. Daca insa nu esti convinsa, discuta despre acest aspect cu medicul tau.


Hipotiroidism


Este cea mai frecventa boala a tiroidei si apare in momentul in care glanda nu reuseste sa produca o cantitate suficienta de hormoni tiroidieni. In acest caz, metabolismul devine mai lent, favorizand cresterea in greutate. Hipotiroidismul este o boala des intalnita la noi in tara, aproximativ 10% din femeile cu varsta peste 65 de ani prezentand simptomele acestei afectiuni. Are ca simptome oboseala, starea de slabiciune si cresterea in greutate.


Menopauza


Menopauza si scaderea nivelului de estrogen nu sunt responsabile de luarea in greutate la femeile de varsta mijlocie. Cauzele probabile sunt incetinirea metabolismului provocata de inaintarea in varsta si schimbarile din stilul de viata. De menopauza poate insa depinde locul unde va fi acumulata grasimea, cele mai multe femei ingrasandu-se in zona taliei.


Sindromul ovarelor polichistice


Sindromul ovarului polichistic (SOP) este o afectiune hormonala care afecteza 1 din 10 femei si de obicei primele simptome apar inca din adolescenta. Majoritatea femeilor afectate de sindrom prezinta numeroase chisturi mici la nivelul ovarelor. Afectiunea provoaca dezechilibre hormonale care afecteaza ciclul menstrual si care poate duce la pilozitate excesiva si acnee.

O caracteristica importanta a sindromului ovarelor polichistice este rezistenta la insulina, fapt ce poate duce la cresterea in greutate. Grasimea tinde sa se acumuleze in jurul abdomenului, crescand astfel riscul de afectiuni ale inimii.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod