Descopera masajul facial

Cand te trezesti dimineata, tenul tau este mai palid, ai cearcane si pungi sub ochi. Principala cauza este circulatia sanguina, mult redusa la nivelul pielii in timpul somnului.
Cand te trezesti dimineata, tenul tau este mai palid, ai cearcane si pungi sub ochi. Principala cauza este circulatia sanguina, mult redusa la nivelul pielii in timpul somnului.

Atunci cand organismul se afla in repaus total, asa cum se intampla in timpul somnului, circulatia sanguina si cea limfatica sunt mult reduse. Din aceasta cauza, pentru ca drenajul limfatic este limitat, la nivelul pielii se acumuleaza toxine. Umflaturile de la nivelul ochilor reprezinta una dintre cele mai evidente efecte.

Dar nu numai somnul ne incetineste circulatia. In timpul zilei, lipsa exercitiilor fizice, nutritia inadecvata, respiratia defectuoasa si supraexpunerea la poluare sunt alte cauze ce incetinesc circulatia sanguina si limfatica.
 
Masajul facial, impreuna cu exercitiile fizice sunt cele care le pot accentua, ajutandu-ne in mod semnificativ pielea si aspectul general al tenului, potrivit womenfitness.net. Majoritatea nodurilor limfatice esentiale se afla in jurul gatului, motiv pentru care masajul facial va imbunatatii rapid circulatia limfatica.
 
Cand masezi oricare parte a corpului, ciculatia sanguina este intensificata automat in acel loc, iar fata este una dintre zonele care raspund cel mai bine la masaj.

Prin masaj, tensiunea musculara este indepartata, muschii se relaxeaza iar chipul tau va parea mai tanar. Muschii fetei sunt sensibili, prin urmare miscarile pe care le vei face vor fi delicate. Uleiul pentru masaj este de asemenea important, ideal este sa optezi pentru uleiuri specifice tipului tau de piele.

Uleiul pentru masaj


In principiu, orice ulei vegetal pur poate fi folosit ca baza pentru masaj, avand adesea si efecte benefice precum vitaminizarea si mineralizarea pielii. In functie de tipul pielii poti alege anumite tipuri de ulei:

Piele uscata sau matura

ulei din samburi de caise, avocado, macadamia, ulei din germeni de grau

Piele normala
ulei de migdale, floarea soarelui, susan, ulei de masline

Piele grasa
ulei de alune de padure, ulei de brusture

Poti gasi toate aceste uleiuri in magazinele pentru produse naturiste. Important este sa alegi uleiurile 100% naturale, fara aditivi, coloranti, parfum sau alte substante sintetice.

Cum procedezi?


Masajul facial poate fi realizat atat seara, dupa demachiere, cat si dimineata, daca ai suficient timp la dispozitie pentru a lasa uleiul sa intre complet in piele.

Incepe masajul de la baza gatului, realizand miscari delicate, de jos in sus si de la interior spre exterior. Inainteaza apoi spre linia maxilarului, continuand spre urechi. La nivelul obrajilor si buzelor, aplica miscari circulare si fluide.

Miscarile din zona ochilor incep de la exterior spre interior si vor fi mult mai delicate. Continua apoi cu fruntea, la nivelul careia vei realiza un masaj catre exterior. Durata medie a masajului este de cinci minute.

Iata un filmulet despre automasajul facial prezentat de specialistul ehow.com:


Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • adnana pe 5 Nov 2009, 12:03
    Excelent

    Foarte bun articolul! Am vazut pe propria-mi piele efectele benefice ale masajului. Pot sa spun ca de cand il practic, din pacate nu in fiecare zi, tonusul pielii mele este extraordinar. Masajul, alimentatia potrivita si neaparat o cana cu ceai verde zilnic m-au intinerit :)

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod