Hiv

Există un remediu pentru HIV în dezvoltare?

Există un remediu pentru HIV în dezvoltare?

Există speranță pentru milioane de pacienți care se luptă cu virusul HIV, deoarece oamenii de știință cred că un remediu pentru HIV ar putea fi în curs de dezvoltare. În prezent, virusul se poate ascunde și poate evita eliminarea completă, ceea ce înseamnă că un pacient nu poate...

S-au descoperit doi anticorpi anti-HIV

Cercetatorii au descoperit doi anticorpi puternici care pot lupta cu succes impotriva virusului HIV, informeaza BBC News.

Organizatia Mondiala a Sanatatii: atentie la tratamentele homepatice

Bolile grave nu trebuie tratate cu remedii homeopate, avertizeaza Organizatia Mondiala a Sanatatii.

A fost decodata structura genomului HIV

Oamenii de stiinta au descifrat intreaga structura genetica a virusului imunodeficientei umane (HIV), principalul responsabil de imbolnavirile cu SIDA la oameni, titreaza BBC News.

A fost descoperita o noua tulpina a virusului HIV

Oamenii de stiinta au descoperit a patra tulpina a virusului HIV, celelalte trei fiind derivate dintr-un virus purtat de cimpanzei.

Numarul infectiilor cu HIV a crescut in randul turistilor care ajung in Europa

Analizand probele din 17 tari europene, cercetatorii au realizat o mapa cu locurile din Europa in care virusul Hiv a facut cele mai multe victime in timpul vacantelor.

"Nedetectabil" - cuvant care aduce speranta pacientilor cu HIV/SIDA

"Nedetectabil" este un termen care aduce multa speranta in sufletul pacientilor cu HIV/SIDA si asta pentru ca inseamna ca nu exista niciun risc pentru pacient de a dezvolta infectii grave.

70 de cazuri de tuberculoza sunt inregistrate zilnic in Romania

Vorbim despre pandemia de gripa, ne speriem de ea si stabilim planuri de interventie la cel mai inalt nivel. Nu constientizam insa ca alte pandemii exista in jurul nostru si omoara zilnic mult mai multi oameni. Infectia cu HIV este o pandemie. Tuberculoza este o pandemie.

Proiect de ajutorare a mamelor seropozitive pentru a naste copii sanatosi

Proiectul "Pasi pentru viitor" este derulat de catre Fundatia Baylor Marea Neagra incepand cu anul 2007 pe raza judetului Constanta si are ca scop ajutorarea si sprijinirea gravidelor seropozitve.

Sustinere pentru angajarea tinerilor cu HIV

Astazi, la Iasi, s-a lansat campania "Deschide-ti inima! Sunt la fel ca tine!", prilej cu care a fost inaugurat si primul magazin social apartinand Fundatiei "Alaturi de Voi Romania". In acesta se vor comercializa produse realizate la unitatea protejata a fundatiei - Util Deco.
Scarlett Johansson, o femeie usoara?

Scarlett Johansson, o femeie usoara?

Actrita, care in septembrie anul trecut s-a casatorit cu Ryan Reynolds, este suparata din cauza criticilor care i se aduc in ceea ce priveste viata ei sexuala.

Parerile Papei despre SIDA au generat o serie de critici

Vaticanul se confrunta cu o serie de critici generate de parerile Suveranului Pontif cu privire la eficienta prezervativului in lupta impotriva bolii SIDA, informeaza BBC News Online.
Papa "interzice" prezervativele in Africa

Papa "interzice" prezervativele in Africa

In prima sa vizita in Africa, in calitate de Papa, Benedict al XVI-lea a sustinut pozitia Vaticanului fata de interzicerea prezervativelor, potrivit CNN. Prima oprire a acestuia a fost in Camerun, unde si-a si expus parerea referitoare la folosirea prezervativelor.

HIV se modifica rapid pentru a scapa de atacurile sistemului imunitar

Virusul HIV sufera mutatii intr-un ritm foarte rapid, ceea ce-l face mai rezistent la atacurile sistemului imunitar, arata un studiu international.

O noua speranta pentru combaterea HIV: terapia prin gene

Una dintre primele incercari de a folosi terapia prin gene pentru tratarea virusului HIV a obtinut rezultate promitatoare la testele clinice.
Investigatiile necesare in trimestrul I de sarcina

Investigatiile necesare in trimestrul I de sarcina

Sarcina reprezinta o schimbare majora in viata unei femei, pe de o parte prin modificarile fizice si psihice caracteristice acestei perioade, cat si prin constientizarea faptului ca aparitia unui copil este incarcata de multa bucurie dar si de responsabilitate.

Finantatorii internationali strang randurile in jurul tinerilor

Fundatia Tineri pentru Tineri (TpT) va continua in 2009 programele ce au ca scop pregatirea tinerilor pentru provocarile ce ii asteapta odata cu adolescenta. Activitatile constau in sesiuni desfasurate in scoala si in afara scolii, in 12 judete ale tarii si au la baza programele Educatie pentru...

Femeile se pot infecta cu HIV mai usor decat se credea

Barbatii pot transmite mai usor virusul femeilor decat se credea, arata noile studii.

Vaccinul anti HIV va fi disponibil in 5 ani

In urmatorii patru-cinci ani va fi pe piata un vaccin care sa combata virusul HIV. Declaratia ii apartine Prof. Dr. Luc Montagnier, medic si biolog francez, care a primit Premiului Nobel pentru descoperirea virusului HIV, acum 25 de ani.

Prevenirea consumului de droguri in scoli

Potrivit unui raport de cerectare realizat de Salvati Copiii, 73% dintre elevii de gimnaziu si 77,8% dintre liceeni au identificat problematica consumului de droguri drept un subiect de mare interes. Desi interesul tinerilor pentru acest subiect este crescut, informatiile care ajung la acestia,...

Numarul infectiilor cu HIV este in creste in Europa

In 2007, tarile care faceau parte din Uniunea Europeana au raportat 26279 de noi infectii cu HIV. Cea mai ridicata rata a infectiei a fost in Estonia, Portugalia si Letonia, si cel mai scazut numar de infectii sa-a inregistrat in Slovacia, Cehia si Romania. Chiar daca datele sunt favorabile tarii...
Pagina: