Numarul infectiilor cu HIV a crescut in randul turistilor care ajung in Europa

Analizand probele din 17 tari europene, cercetatorii au realizat o mapa cu locurile din Europa in care virusul Hiv a facut cele mai multe victime in timpul vacantelor.
Tarile in care au mers cei mai multi turisti infectati care au transmis virusul si altor persoane, tari numire "exportatoare" de oameni infectati cu HIV, sunt Grecia, Portugalia, Serbia si Spania.

Pentru a evita raspandirea virusului, oameni de stiinta sunt de parere ca programele de informare care se fac in aceasta directie trebuie sa depaseasca granitele, iar eforturile de prevenire a imbolnavirilor sa vizeze nu doar populatia dintr-o anumita tara, ci si pe cei care calatoresc sau merg in vacanta.


Foarte multe imbolnaviri se produc din cauza relatiilor sexuale pasagere, neprotejate. "Pentru a se proteja impotriva virusului HIV, dar si a altor infectii cu transmitere sexuala, oamenii ar trebui sa foloseasca prezervativ la fiecare contact sexual, atat daca sunt acasa, cat si daca se afla in strainatate", recomanda coordonatorul cercetarii, Dimitrios Paraskevis, de la Universitatea din Atena.

Sursa: BBC News
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod