Vaccinul anti HIV va fi disponibil in 5 ani

In urmatorii patru-cinci ani va fi pe piata un vaccin care sa combata virusul HIV. Declaratia ii apartine Prof. Dr. Luc Montagnier, medic si biolog francez, care a primit Premiului Nobel pentru descoperirea virusului HIV, acum 25 de ani.
Este vorba despre un vaccin terapeutic, care se va administra celor care au contacta deja boala. Potrivit cercetatorului francez, pentru a avea un vaccin preventiv, mai sunt necesare foarte multe investigatii.

Montagnier a explicat ca solutia terapeutica este foarte importanta deoarece prelungeste viata celor care sunt infectati si opreste contaminarea altor persoane.

In 1983 Profesorul Montagnier, coordonatorul unei echipe de medici si cercetatori de la Institutul Pasteur din Paris a publicat un articol in care a descris un nou virus banuit ca este responsabil de Sindromul Imunodeficitar Acut (SIDA). Impreuna cu Francoise Barre-Sinoussi au reusit in 1984 sa izoleze noul retrovirus uman, astazi cunoscut sub denumirea de HIV.  

Sursa: http://salute.agi.it
 

Comentarii (3)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

 • alex pe 10 Dec 2008, 20:26

  Mai exact virusul HIV a fost descoperit in 1959 la maimute si se numea SIV ... dupa alti cativa ani (nu in 1983) a aparut si virusul HIV la oameni ...

  0
  0

 • G.G pe 9 Dec 2008, 19:29
  SPERANTA

  MULTA SANATATE DL.PROF.DR.LUC MONTAGNIER, CAT SI UN CALDUROS LA MULTI ANI, SARBATORII FERICITE ATAT DUMEALUI SI FAMILIEI SALE CAT SI CELOR CARE INCEARCA SA NE AJUTE SI SE IMPLICA IN VIATA NOASTRA... M-A INCURAJAT FOARTE MULT ACEST ARTICOL ASTEPTAM MINUNEA MULTUMESC.

  0
  0

 • G.G pe 9 Dec 2008, 19:15
  SPERANTA

  OARE SA FIE ADEVARAT ,CA SA GASIT UN VACCIN,AM DEVENIT OBSEDATA VA ROG SA MA CREDETI SUNT FOARTE AFECTATA EMOTIONAL LEGATA DE BOALA HIV-SIDA,MI AS DORI DIN TOT SUFLETUL SA FIU O PERS.SANATOASA SA MA POT BUCURA DE O VIATA NORMALA FARA PASTILE,SI STAREA DE RAU CARE MA INCONJOARA ZILNIC,MA ROG LA DUMNEZEU IN FIECARE DIMINEATA SA SE GASEASCA UN VACCIN ,CATRE TOTI OAMENII DE STIINTA CARE SE OCUPA DE ACEASTA BOALA VA ROG DIN TOT SUFLETUL AJUTATI NE PUNEM TOATA SPERANTA IN DVS ,SUNT O MAMA CARE AM FOST INFECTATA LA O OPERATIE DE SARCINA EXTRAUTERINA,MA GANDESC SI LA COPIII CARE SUFERA DE ACEIASI BOALA VA RUGAM AJUTATI NE VIATA NOASTRA ESTE UNA STEARSA SI FARA CULOARE,ZILNIC TRAIM CU ACEASTA RUSINE CA NU PUTEM SA NE SPUNEM DUREREA,LA MAI NIMENI TREBUIE SA O TINEM IN NOI.MULTUMESC DOCTORILOR DE STIINTA CARE INCEARCA SA NE SALVEZE SI PERS.MEDICALE CARE AU GRIJA DE NOI,ARTICOLUL A FOST F.BUN DORESC IN CONTINUARE ORICE INFORMATIE IN LEGATURA CU BOALA ASTA CUMPLITA. VA PUP SI VA DORESC SARBATORI FERICITE.

  0
  0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod