Papa "interzice" prezervativele in Africa

18 Martie 2009
Facebook Twitter Comenteaza
Papa

In prima sa vizita in Africa, in calitate de Papa, Benedict al XVI-lea a sustinut pozitia Vaticanului fata de interzicerea prezervativelor, potrivit CNN. Prima oprire a acestuia a fost in Camerun, unde si-a si expus parerea referitoare la folosirea prezervativelor.

Africa Subsahariana a fost lovita crunt de  HIV-SIDA, comparativ cu alte regiuni ale lumii, potrivit ONU si Organizatiei Mondiale a Sanatatii. Din aceasta cauza au loc dezbateri aprige intre cei care promoveaza folosirea prezervativelor pentru a preveni raspandirea infectiei si cei care se opun.

Papa si-a facut intotdeauna cunoscuta opozitia fata de contraceptia artificiala, dar "campania" dusa in Africa a fost una diferita de toate pe care le-a avut pana in prezent.
Papa a fost insotit de o echipa de teologi si oameni de stiinta, incercand sa ofere raspunsuri la intrebarea daca este permisa folosirea prezervativelor in cadrul cuplurilor casatorite infectate cu HIV. Inca nu este suficient de clar modul in care Papa doreste sa reglementeze aceasta problema.

Biserica Catolica este unul dintre principalii sustinatori ai persoanelor bolnave de HIV-SIDA din lume. Mai mult de 22 de milioane de persoane din Africa Subsahariana sunt infectate cu HIV, potrivit unui raport din 2008 al Organizatiei Mondiale a Sanatatii.

Ai nevoie de un sfat?

Intreaba pe

Afla ultimele noutati

Aboneaza-te la newsletter »
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod