A fost decodata structura genomului HIV

Oamenii de stiinta au descifrat intreaga structura genetica a virusului imunodeficientei umane (HIV), principalul responsabil de imbolnavirile cu SIDA la oameni, titreaza BBC News.
Aceasta descoperire ofera o intelegere completa a modului in care virusul actioneaza in organism si posibilitatea unor tratamente noi eficiente. Odata decodat genomul se pot obtine informatii genetice care nu erau accesibile anterior si care ar putea oferi raspunsuri in ceea ce priveste actiunea virusului asupra organismului.

"Am inceput sa intelegem trucurile pe care genomul le utilizeaza pentru a face virusul HIV nedetectabil de gazda umana", explica dr. Ron Swanstrom, profesor de microbiologie, imunologie si coordonatorul studiului.

Echipa Universitatii din Carolina de Nord a declarat ca au de gand sa foloseasca informatia sa vada daca pot produce mici modificari ale virusului.
"Daca nu se dezvolta la fel de bine in momentul in care au fost realizate unele modificari, inseamna ca am afectat o componenta importanta a virusului"
, adauga specialistii. 
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod