30 de femei care nu se mai epilează în ianuarie. Motivul pentru care își lasă părul de pe corp să crească și de ce sunt mândre de asta

O tânără din Anglia a lansat o campanie prin care le încurajează pe femei să-și lase părul de pe corp să crească, iar femeile din Brazilia până în România au aderat la această inițiativă și publică pe Instagram imagini în care își expun părul de la subraț și de pe picioare.

Januhairy este numele campaniei feministe lansate la începutul lunii de Laura Jackson, în vârstă de 21 de ani, din Warwickshire, pentru a le încuraja pe femeile din toată lumea să-și accepte aspectul natural și pentru a strânge bani în scopuri caritabile. În doar câteva zile, femei din toată lumea, din Brazilia până în România, au dat curs acestei inițiative și au început să publice pe contul Instagram #Januhairy imagini în care își arată fără rețineri părul de la subraț și de pe picioare. Până acum, s-au strâns peste 2.300 de imagini, relatează Daily Mail.

"Cred în alegerea mea de a mă epila când vreau eu, nu pentru că tu crezi că eu sunt dezgustătoare", își justifică una dintre tinere decizia de a nu se mai epila în ianuarie. "Să facem din 2019 anul în care femeile nu mai sunt făcute de rușine pentru părul lor natural", îndeamnă altă participantă la campanie.

Potrivit unui studiu din 2017, femeile care se epilează cheltuie peste 7.000 de euro și petrec în medie opt săptămâni din viață pentru a scăpa de părul nedorit, scrie ziarul britanic.

Laura Jackson, studentă la arte la Universitatea din Exeter, a explicat că ideea i-a venit după ce și-a lăsat părul să crească pentru a juca într-o piesă de teatru. "M-am simțit mai liberă și mai încrezătoare în mine, mulți din jurul meu nu m-au înțeles și nu au fost de acord cu motivul pentru care nu m-am mai ras. Am înțeles că mai avem multe de făcut pentru a fi acceptate pe deplin, cu adevărat", a spus ea.

Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod