Închisoare pentru părinţii care îşi obligă copiii să fie vegetarieni, proiect de lege în Italia

Elvira Sorvino
Elvira Sorvino vrea ca părinţii care îşi obligă copiii să urmeze diete vegetariene sau vegane să fie pedepsiţi prin lege


Iniţiativa legislativă a provocat păreri pro şi contra. Societatea Italiană de Ştiinţe Alimentară a respins propunerea deputatei. Preşedintele acestui for, Andrea Ghiselli, a declarat pentru La Repubblica că dietele care conţin zahăr şi grăsimi sunt o ameninţare mai mare pentru sănătate decât deficienţele dietei vegane.

Proiectul de lege al Elvirei Savino a luat naştere după apariţia mai multor cazuri de malnutriţie în rândul copiilor obligaţi de părinţi să urmeze regimul lor vegan, notează The Guardian.

Un băieţel de numai un an din Milano, care era crescut de părinţi pe baza unei diete vegane stricte, a fost luat de serviciile sociale din custodia părinţilor şi dus de urgenţă la spital după ce a fost găsit într-o stare de malnutriţie severă, cântărind doar cinci kilograme.
Nivelul calciului din sângele său era la cel mai mic nivel care îi putea sigura supravieţuirea, iar băieţelul a fost operat de urgenţă din cauza unei tulburări cardiace dobândită în urma alimentaţiei precare, relatează ziarul italian de limbă engleză The Local.

În luna iunie, un copil de doi ani a fost internat timp de mai multe zile la terapie intensivă într-un spital pediatric din Genova, din cauza carenţelor de vitamine provocate de o dietă vegană, iar la mijlocul lunii aprilie, un tribunal italian a obligat-o pe o femeie din Bergamo să gătească cel puţin o dată pe săptămână mâncare pentru fiul ei, după ce soţul a sesizat instanţa că aceasta îşi hrănea copilul pe baza unei diete macrobiotice, notează publicaţia citată.


Foto: Depositphotos

Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • janel pe 12 Aug 2016, 19:24
    alimentatie vegetariana

    Omul este o primata omnivora care, dupa nastere, se hraneste ca toate mamiferele, cu lapte! e ok! e natural! si este sanatos sa consumi carne, asigura evolutia maimutei noastre inteligente -( Homo sapiens)

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod