pastile

Un cercetător atrage atenția că paracetamolul nu este eficient pentru toată lumea

Paracetamolul nu este medicamentul-minune care te scapă de orice durere. Este foarte important să nu fie supradozat şi să citeşti indicaţiile de pe prospect


Dacă te numeri printre cei care se bucură de efectele Paracetamolului, ești norocos. Dar rezultatele din testele clinice sunt incontestabile și dovedesc că puțini dintre cei care îl folosesc se numără printre norocoși, notează SBS.

Putem lua singuri analgezice?


Mulți nu știu ce conțin analgezicele. Un studiu efectuat în serviciul de urgență al unui spital londonez a relevat că peste jumătate din pacienți credeau că ibuprofenul conține paracetamol.

În SUA, jumătate din cei chestionați nu știau că brandul celebru sub care se vinde paracetamolul, Tylenol, chiar conține paracetamol.

Paracetamolul se găsește și în medicamentele pentru răceală și gripă, precum și în cele pentru calmarea durerilor de cap.

Cei mai mulți nici nu știu care e doza maximă permisă - 4.000 de miligrame sau, mai simplu, opt pastile. În Marea Britanie, una din patru persoane ia în exces acest medicament. În SUA, jumătate din cei chestionați nu cunoșteau doza maximă admisă pe zi, iar unul din 20 crede că poate lua până la 10.000 de miligrame.

Dacă este luat în exces, paracetamolul este foarte toxic pentru ficat și poate avea, de asemenea, în mod excepțional, efecte cutanate sau hematologice în doze mai mici.
Alte medicamente pot trata mai eficient durerile, dar pot avea efecte secundare mai serioase, de aceea SBS subliniază că paracetamolul nu trebuie demonizat în întregime, dar trebuie cu siguranță privit cu mai multă atenție.


Foto: Depositphotos, Hepta

Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod