Un adolescent a fost diagnosticat cu o boală mortală după ce a făcut prea mult sport

Cei mai mulți oameni sunt familiarizați cu acea senzație incomodă de durere care pune stăpânire pe corp după o sesiune de mișcare.
Febra musculară pune pe pauză chiar și cele mai ușoare lucruri, cum ar fi urcatul scărilor sau desfăcutul unui borcan. Probabil că ai trecut și tu prin asta de-a lungul vieții. Însă pentru un adolescent din Texas, efectele ulterioare ale antrenamentului său nu au implicat doar o febră musculară, ci și o boală mortală. Iată de ce a fost adolescentul diagnosticat cu aceasta după prea mult sport!

De ce a fost un adolescent diagnosticat cu o boală mortală după ce a făcut prea mult sport?


Jared Shamburger, în vârstă de 17 ani, a devenit membru al unei săli de sport, pentru a se alătura membrilor familiei sale care făceau mișcare. Adolescentul s-a simțit inspirat de tatăl său și de fratele mai mare, care ridicau greutăți de ani de zile.
Jared voia să îi prindă din urmă și să aibă mușchii la fel de mari. Dar s-a gândit că trebuie să facă totul mult mai rapid.

După o sesiune intensă de ridicat haltere de 90 de minute în sala de sport, Jared a început să simtă niște dureri insuportabile. Acesta simțea că îl doare totul, chiar și la cea mai mică atingere. De asemenea, își simțea tot corpul inflamat.

Și, chiar mai îngrijorător, durerea nu părea să dispară. Atunci a fost momentul în care mama lui Jared, Judy, a decis să caute simptomele fiului ei online, un lucru pe care mulți dintre noi îl facem, doar pentru a ne convinge că avem vreo boală rară de sânge de prin părțile îndepărtate ale pădurii tropicale din Amazon.
Dar de data aceasta, informațiile de pe Internet au fost relevante.

Mama a sunat pediatrul și i-a spus acestuia că este de părere că băiatul său are rabdomioliză. În mod miraculos, instinctele mamei s-au dovedit a fi corecte, iar Jared a fost spitalizat timp de cinci zile cu rabdomioliză, o boală posibil mortală, care provoacă descompunerea țesutului muscular, eliberând o cantitate dăunătoare dintr-o proteină în sânge și afectând rinichii.

În cazuri extreme, poate provoca și moartea.
Rabdomioliza poate fi cauzată de mai mulți factori, inclusiv răni, infecții și un antrenament foarte dificil.

Din fericire, medicii se așteaptă ca Jared să aibă parte de o recuperare completă, chiar dacă intenționează să se întoarcă în curând la sală. Probabil că, dacă mama lui Jared nu ar fi avut inspirația de a căuta online ce presupun simptomele, adolescentul nu ar fi avut parte de o recuperare ca la carte.
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod