Sportul reduce nivelul de grasimi din ficat la diabetici

Exercitiile de aerobic si cele cu greutati, efectuate regulat, pot ajuta bolnavii cu diabet de tip 2, reducand nivelul de grasimi din ficat cu, cel mult, 40%, conform specialistilor.
Majoritatea pacientilor cu diabet de tip 2 se confrunta cu un nivel ridicat de grasimi in ficat, lucru ce contribuie la aparitia bolilor de inima.

La studiu au luat parte 77 de bolnavi cu diabet, fiind impartiti in doua grupuri, unul dintre grupuri participand timp de 6 luni la sesiuni de exercitii moderate de aerobic (ciclism, alergari) si de exercitii cu greutati. La incheierea studiului, persoanele din grupul care a efectuat exercitii prezentau un nivel mai scazut de grasimi in ficat (5,6%) fata de celalalt grup (8,5%).


"Bolnavii cu diabet de tip 2 mai au un motiv in plus pentru a se pastra activi si pentru a face exercitii. Nu numai ca este recomandat pentru pastrarea sanatatii, dar noile studii arata ca sportul ajuta la reducerea nivelului de grasime din ficat care le complica boala si care poate accelera aparitia bolilor de inima," declara autorul studiului Kerry Stewart, profesor la Scoala de Medicina Johns Hopkins.

Sursa: HealthDay
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • munteanu elena pe 28 Sep 2008, 08:32
    Diabet

    Deja am diabet tip 2, sunt cardiaca si am si arteriopatie obliteranta. N-am stiut ca sportul reduce si grasimile din ficat, apropos, am si steatoza gr.3. Voi incerca sa fac bicicleta (medicinala). Cu toate ca piciorul stang il misc mai greu dupa un efort mai mare. Multumesc pentru informatie.

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod