creier

Operația de apendicită poate reduce riscul de a suferi de maladia Parkinson

Îndepărtarea chirurgicală a apendicelui ar reduce riscul de a dezvolta boala Parkinson, conform unui studiu american.
Importanţa apendicelui pentru corpul uman reprezintă de mult timp un subiect de dezbatere, însă oamenii de ştiinţă cred că acesta ar putea juca un rol în apariţia bolii Parkinson.

Un studiu efectuat pe un grup alcătuit din peste un milion de persoane a descoperit că îndepărtarea chirurgicală a apendicelui ar fi asociată cu o scădere cu 20% a apariţiei bolii degenerative.

O echipă de oameni de ştiinţă de la Asociaţia americană pentru ştiinţe avansate - AAAS a investigat conexiunea dintre Parkinson şi apendice, despre care s-a dovedit că ar conţine o importantă cantitate a unei proteine ce se acumulează în creierele pacienţilor afectaţi, se arată în publicația ştiinţifică Science Translational Medicine, citată de cotidianul britanic The Guardian.

Cercetătorii au studiat un set de date epidemiologice care cuprindeau informaţii demografice şi statistici despre boala Parkinson prelevate de la 1,6 milioane de persoane din Suedia şi au descoperit că apendicectomia - procedura de îndepărtare chirurgicală a apendicelui - a redus cu 19,3% riscul general de apariţie a acestei afecţiuni.

Analizele efectuate pe un al doilea set de date prelevate de la 849 de pacienţi diagnosticaţi cu boala Parkinson au dezvăluit că apendicectomia a fost asociată cu o întârziere cu 3-6 ani, în medie, a momentului apariţiei maladiei.Foto: Hepta
Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod