Exercitiile intense si de scurta durata previn diabetul

Facebook Twitter Comenteaza
Potrivit health24.com, un studiu publicat de BMC Endocrine Disorders Journal a evidentiat legatura dintre exercitiile fizice intense, de scurta durata, si imbunatatirea metabolismului. Exercitiile scurte dar intense, efectuate de cateva ori pe saptamana, pot reduce riscul aparitiei diabetului prin stimularea capacitatii organismului de a procesa zaharul din sange.

Pe parcursul studiului, medicii au evoluat modul in care exercitiile fizice intense de scurta durata afecteaza metabolismul a 16 barbati sedentari.

"Riscul de dezvolta afectiuni cardiovasculare si diabet de tip 2 este redus substantial prin actvitate fizica regulata.
Din pacate, multi oameni sunt de parere ca pur si simplu nu au timp de exercitii fizice. Dar ceea ce am descoperit indica faptul ca numai cateva exercitii intense, fiecare cu o durata de 30 de secunde, imbunatatesc dramatic metabolismul in numai doua saptamani.", a declarat profesorul James Timmons, care a lucrat impreuna cu o echipa de cercetatori de la Heriot-Watt University Edinburgh.

Voluntarii care au participat la studiu au folosit bicicleta medicinala pentru sedinte scurte, dar la cea mai mare intensitate posibila.
In principiu, spun specialistii, orice activitate fizica de acest gen efectuata de cateva ori pe saptamana poate avea acelasi efect.

Ai nevoie de un sfat?

Intreaba pe

Afla ultimele noutati

Aboneaza-te la newsletter »
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod