Colesterolul trebuie urmărit cu atenţie de la vârsta de 30 de ani

Alimentația este unul dintre factorii care influențează nivelul de colesterol


Folosind date de la 1.478 de adulţi fără boli cardiace la vârsta de 55 de ani, savanţii americani au descoperit că maladiile cardiace s-au dezvoltat în cele din urmă la 4% dintre pacienţii care au avut întotdeauna niveluri bune de colesterol, la 8% dintre aceia care au avut niveluri ridicate de colesterol între 1 an şi 10 ani şi la 17% dintre persoanele care au avut concentraţii mari de colesterol în organism între 11 şi 20 de ani.

Am descoperit că oamenii cu o expunere prelungită la niveluri ridicate de colesterol prezintă un risc cardiovascular mult mai mare decât oamenii lipsiţi de această expunereMichael Pencina
Însă doar o şedinţe dintre persoanele cu niveluri ridicate de colesterol întrunesc recomandările medicilor în privinţa administrării de statine înainte de vârsta de 40 de ani.
Acest procent ajunge la 33% până la vârsta de 50 de ani, potrivit acestui studiu, publicat în revista Circulation.

"Colesterolul se acumulează în artere de-a lungul timpului. Aşadar, cu cât aşteptăm mai mult, cu atât acumulările devin mai mari"
, a spus profesorul Pencina.

Autorii studiului nu recomandă însă administrarea pe scară largă a statinelor, considerând că este nevoie de o serie de cercetări suplimentare care să vizeze perioade mai îndelungate.

Statinele nu sunt însă lipsite de riscuri.
În anumite cazuri, ele pot cauza afecţiuni hepatice şi musculare, creşterea glicemiei şi tulburări de memorie.


Foto: Hepta

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod