Sarcina. 9 reguli care te ajută să suporţi mai uşor căldura

Fă mișcare, dar numai la primele ore ale dimineții, când temperaturile permit acest lucru. O scurtă plimbare pe răcoare este ideală pentru circulația sangvină.
Ești însărcinată și temperaturile caniculare te pun la încercare? Pe lângă greutatea sarcinii ești nevoită să suporți și senzația de picioare grele, umflate și dureroase?

Pe durata celor 9 luni de sarcină, organismul viitoarei mame trece prin modificări hormonale majore, iar pe măsură ce sarcina se dezvoltă, la nivelul circulației periferice se exercită o presiune din ce în ce mai mare. Acești factori predispun la apariția senzației de picioare grele și a edemelor. În plus, căldura agravează disconfortul și poate chiar grăbi apariția unor complicații cum sunt varicele.
Riscul de dezvoltare a varicelor crește odată cu numărul sarcinilor duse la termen: de la 23% pentru prima sarcină până la 27% pentru a doua și a treia sarcină și peste 31% pentru a patra sarcină. Vestea bună este că, prin respectarea unor reguli simple și prin aplicarea unui tratament local, aceste probleme pot fi ușor rezolvate.


Reguli pentru a suporta mai ușor căldura


Pentru a limita apariția senzației de disconfort și a varicelor, gravida trebuie să evite orice factor de presiune la nivelul picioarelor. În acest scop, se vor respecta următoarele reguli de esențiale:

1.
Fereşte-te de cei doi inamici recunoscuți ai sănătății picioarelor: statul mult timp în picioare și statul picior peste picior.

2. Fă mișcare, dar numai la primele ore ale dimineții, când temperaturile permit acest lucru. O scurtă plimbare pe răcoare este ideală pentru a favoriza circulația sangvină periferică.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod