Sarcina. 9 reguli care te ajută să suporţi mai uşor căldura



3. Evită încălțămintea incomodă și hainele strâmte.
    
4.Relaxează-te sau dormi cu picioarele ridicate pe o pernă. Ridicarea picioarelor la aproximativ 45 de grade față de restul corpului favorizează întoarcerea fluxului sangvin către inimă.
    
5. Pe timp de caniculă, apelează la remedii rapide și eficiente cum sunt dușurile răcoroase doar la nivelul gambelor și nu mai mult de câteva minute.
    
6. Alege, pe cât posibil, petrecerea concediului la munte sau în altă zonă de agrement.
Dacă totuși mergi la mare, evită expunerea la soare, dar poţi profita de efectele binefăcătoare ale apei sărate făcând plimbări pe țărm, dimineața și seara.
    
7. Încearcă să dormi pe partea stângă. Vena cavă responsabilă de majoritatea varicelor se situează pe partea dreaptă a corpului. Dormind pe stânga limitezi presiunea uterului asupra venei cave, ceea ce reduce presiunea sangvină la nivelul membrelor inferioare.
    
8. Ai grijă la greutatea corporală. Chiar dacă eşti însărcinată nu este indicat să iei excesiv în greutate.
Se știe că excesul ponderal reprezintă un factor de risc major pentru dezvoltarea varicelor.
    
9. Cere sfatul medicului privind administrarea locală de heparină sodică lipozomală; această substanță anticoagulantă reduce senzația de picioare grele și previne apariția varicelor. Heparina sodică lipozomală sub formă de spray poate fi utilizată în siguranță în timpul sarcinii, întrucât s-a demonstrat că aceasta nu traversează bariera placentară.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod