Importanța consultului genetic în avortul spontan repetat

Consultul genetic în avortul spontan repetat – de ce e important? 

După mai mult de două avorturi spontane repetate, trebuie căutate foarte atent cauzele acestora, pentru că, atunci când nu sunt identificate cauzele reale ale pierderii de sarcină, există riscul ca și următoarele sarcini să sfârșească în același mod. Cuplurile care se confruntă cu astfel de situații trebuie să meargă la o evaluare realizată de o echipă ginecolog-genetician-androlog, pentru a stabili cu exactitate cauza.
În ciuda acestui fapt, studiile arată că 60-70% din cuplurile cu avorturi spontane repetate inexplicabile continuă să încerce să aibă un copil, fără să facă tratament special.

“In prezent, pacienții sunt debusolați, încearcă să obțină din nou o sarcină, sperând ca, de data aceasta, evoluția să fie normală. Este recomandat ca, după cea de-a doua pierdere de sarcină, să se adreseze clinicilor de fertilitate, care dețin protocoale interne de evaluare și tratament a avortului spontan repetat.
Depistarea anomaliilor genetice la ambii parteneri și la produșii de concepție este esențială pentru obținerea unor copii sănătoşi
”, susține dr. Viorica Rădoi, șef de Lucrări, Medic primar Genetică Medicală în cadrul Fertilia Medical Center.   

Cum se stabilește diagnosticul unei anomalii genetice? 

 Diagnosticul prenatal al anomaliilor cromozomiale include două etape: 
 1.Screening-ul prenatal care cuprinde teste neinvazive și are ca scop depistarea sarcinilor cu risc, evaluarea acestora și interpretarea rezultatelor. Aceste investigații neinvazive vor indica doar o suspiciune de anomalie genetică, având o rată de eroare de 30%. 
 2.Etapa diagnosticului pozitiv care se realizează prin recoltare de celule fetale, fără a afecta în niciun fel placenta, uterul sau bebelușul și care are o acuratețe de 98,9%. 
 
Despre Fertilia Medical Center 
Fertilia Medical Center este un centru medical ultraspecializat în infertilitate, medicină materno-fetala și ginecologie complexă.
Cu experiență de peste 17 ani în sistem particular și de stat, Fertilia Medical Center dispunde de singurul laser pentru embrioni din România. Pentru mai multe detalii, accesați: http://www.fertilia.ro/despre-noi.html sau pagina de Facebook.  
  
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod