Studiu: Femeile cu un posterior generos sunt inteligente şi mai sănătoase

O cercetare recentă, realizată de experţii de la Universitatea Oxford scoate la iveală un avantaj pe care-l au persoanele cu fund voluptos
Se pare că tocmai depunerile de grăsime de la nivelul posteriorului au un rol protector pentru sănătate. De aceea, femeile cu forme voluptoase sunt mai puţin expuse unor boli precum diabetul, afecţiuni ale inimii şi orice alte probleme care sunt asociate cu obezitatea, scrie ABC News. Aceste persoane tind să aibă mai puţine probleme legate de nivelul crescut al colesterolului şi corpul lor metaboliează mult mai uşor zahărul din sânge.


De asemenea, depozitele de grăsimi bune omega-3 sunt mai mari, lucru care are un efect benefic asupra sănătăţii creierului.


Grăsimea abdominală este periculoasă pentru sănătate


Spre deosebire de grăsimea care se depune în partea abdominală şi care are un efect negativ asupra sănătăţii, mărind riscul de boli cardiovasculare, se pare că persoanele care au o siluetă sub formă de pară sunt mult mai norocoase în privinţa sănătăţii.

"Rolul protector al grăsimii depuse în partea inferioară a corpului, în special pe posterior şi coapse, a fost confirmat prin numeroase studii care s-au realizat până în prezent. Dacă tot este să ai depuneri de grăsime într-o anumită parte a corpului este de preferat să fie în zona posteriorului şi a coapselor",
explică Dr. Michael Jensen, specialist la Mayo Clinic, citat de ABC News.

Dacă ai o greutate normală şi grăsimea distribuită peste tot în corp, fără să fie acumulată într-o anumită zonă eşti la fel de protejată de bolile grave, susţin specialiştii.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod