5 probleme pe care le vei înțelege mai ușor dacă ai crescut într-o familie toxică

E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
O copilărie petrecută într-o familie toxică te poate afecta pe termen lung, chiar dacă în momentele respective nu ți-ai dat seama că este ceva în neregulă cu mediul în care trăiești sau cu felul în care ai fost tratat.
Un mediu familial plin de iubire este foarte diferit de o atmosferă rece și ostilă, plină de critici constante și certuri. Este posibil ca un copil care crește într-un astfel de mediu să nu realizeze că tot ce se întâmplă nu este normal, dar în timp va înțelege că unele lucruri simple pentru ceilalți devin foarte greu de realizat tocmai din cauza lipsei sprijinului în primii ani de viață sau a amintirilor dureroase.
Există multe persoane care au avut o astfel de copilărie și din această cauză au devenit mai receptive la anumite aspecte.

 
Iată ce probleme vei înțelege mai ușor dacă ai crescut într-o familie toxică:

 
1. Critica exagerată

Vei fi obișnuit să fii criticat la fiecare pas pentru că persoanele toxice din familia ta au făcut acest lucru în fiecare zi din anii copilăriei tale. Din păcate este foarte greu să elimini sentimentul de inferioritate chiar dacă nu mai locuiești în același spațiu cu acele persoane.
Din acest motiv vei avea tendința de a deveni foarte dur cu tine însuți. Vei auzi mereu o voce interioară care îți semnalează defectele sau greșelile și îți repetă că nu ești suficient de bun pentru a reuși.

 
2. Anxietatea

Viața alături de persoane toxice este una dintre cele mai stresante situații în care te poți afla. În special în timpul copilăriei aceste condiții îți pot afecta serios echilibrul emoțional și este posibil să fie cauzate traume. Rezultatul acestor experiențe care marchează copiii va fi de obicei anxietatea.

 
3. Problemele de comunicare

Fiecare familie toxică va comunica într-un mod diferit. De exemplu, ar putea fi complet interzise afecțiunea sau orice gest care arată iubirea.
În alte cazuri se poate impune liniștea absolută sau apar momentele de furie și țipetele din motive minore. Un copil care a crescut în acest tip de climat va fi influențat negativ în relația de comunicare cu restul persoanelor. Nu va fi sigur cum ar trebui să comunice, nu va ști dacă trebuie să arate ce simte sau nu și va oscila între atitudinea ostilă și cea prietenoasă față de persoanele din exterior.

 
4. Punerea realității sub semnul întrebării

Copiii care au crescut într-un mediu asemănător unui câmp de luptă și au fost înconjurați constant de persoane toxice fără să poate alege altceva ar putea deveni convinși că dragostea este o experiență care te traumatizează și creează confuzie și supărare. Nu vor avea ocazia să observe exemple pozitive cu ajutorul cărora să poată diferenția ce este normal și ce nu, devenind foarte nesiguri în ceea ce privește sentimentele și modul lor de manifestare.
În aceste condiții intrepretarea realității și găsirea unui echilibru pentru a înțelege corect lumea și întâmplările cotidiene îi vor pune în dificultate și le vor accentua emoțiile negative și pesimismul.

 
5. Depresia

Membrii unei familii ar trebui să se susțină reciproc, să se iubească necondiționat și să se ajute în orice situație. În momentul în care lipsește această susținere colectivă se poate pierde și speranța. Un copil care nu are o familie iubitoare va crește simțind că nu este o persoană valoroasă și că nu merită să fie ocrotit și apreciat.
Lumea i se va părea rece și nepăsătoare, iar de aici până la simptomele specifice depresiei nu este decât un pas. 
 
Este nedrept ca unii copii să nu aibă familiile pe care le merită și care i-ar ajuta să se dezvolte armonios la nivel psihologic. Traumele pot ajunge să fie o parte din personalitatea lor și își vor pune amprenta asupra fiecărei activități pe care o realizează și a relațiilor interpersonale.
Dacă și tu ai avut o familie toxică trebuie să știi că vei reuși să treci peste ce s-a întâmplat. Ai fost suficient de puternic pentru a ajunge la vârsta adultă, așa că nu te îndoi că te poți vindeca la nivel spiritual și vei învăța să devii o persoană optimistă, zâmbitoare și fericită.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod

5 legume pe care le poți crește în interior, indiferent de vreme

Descoperire șocantă: 3 oameni au murit de cancer după ce au primit organe de la același donator

„Explozie“ de cancer în toată lumea: Extinderea bolii este alarmantă

6 greșeli care afectează strălucirea părului tău

Magicianul din spital: Doctorul care dansează, prietenul copiilor bolnavi

9 idei ca să folosești mierea în tratamentele de înfrumusețare

Dureri ciudate în timpul sarcinii care sunt total normale

9 alimente care au mai multă vitamina C decât portocalele

Cum să folosești oțetul de mere pentru piele frumoasă și păr strălucitor

Chinul din spatele cortinei: Lady Gaga are dureri cronice în fiecare zi

5 alimente care pot creşte riscul de cancer

Adio insomnie! Metoda secretă folosită de militarii americani care te ajută să adormi în două minute

Ce să faci dacă îți cad genele. Trucuri care le stimulează creșterea

Olivia Newton-John, diagnosticată cu cancer pentru a treia oară: „Cred că voi învinge“

Ce trebuie să mănânci pentru articulații sănătoase

De ce ar trebui să mănânci cât mai des afine

Miso - Ce beneficii are pentru sănătate această pastă

Ananas - Ce beneficii are pentru sănătate?

Robbie Williams, din nou tătic: Are o fetiță născută de o mamă surogat

Nucile - Ce beneficii au pentru sănătate?

8 sfaturi pentru a găti mai sănătos mâncarea marocană

Când cancerul nu mai e un capăt de drum: Încă o vedetă vorbește despre boala care i-a schimbat viața

Murele - Ce beneficii au pentru sănătate?

Keanu Reeves strânge bani pentru spitalele de copii. De ce nu vorbește despre asta

Cum vor arăta Meghan Markle și Kate Middleton la 60 de ani: Cu riduri și părul alb, dar tot frumoase!

Alimentația în timpul examenelor - Ce trebuie să mănânci pentru concentrare

10 cauze ascunse ale acneei şi modalităţi de a scăpa de ea

Păpușa vie: Fetița cu părul strălucitor cucerește lumea

Ce se întâmplă dacă te tunzi scurt? 7 beneficii neașteptate

Ce se întamplă de fapt atunci când îți trosnești degetele?