Cum să-ți ajuți câinele să iasă bine în poze

Într-o mare de selfie-uri și poze cu feluri de mâncare, există și o categorie aparte de fotografii care ne emoționează. Poate că și ție ți-au plăcut fotografiile în care câinele poartă o pălărie sau ochelari de soare, dar nu ai crezut că îl poți convinge și pe al tău să facă așa ceva. Descoperă cum poți obține poze adorabile cu patrupedul.
Precis ai văzut și tu în timp ce derulezi noutățile de pe Instagram cât de multe poze apar în care fiecare câine arată adorabil, cu flori, jucării sau cu diferite fundaluri speciale. Nu este deloc simplu să determini câinele să pozeze artistic, dar poți realiza acest lucru cu puțină răbdare. În primul rând nu trebuie niciodată să-l forțezi să facă ceva. „Nu obliga câinele să stea într-o anumită poziție și nu-i pune lumini puternice în față. Dacă vezi că se sperie și nu vrea să coopereze deloc mai bine așteaptă o altă ocazie când va fi mai relaxat”, spune dr. Russell Hartstein, antrenor canin și medic veterinar.
Nu te gândi că vei reuși să faci o poză reușită din prima, poate nici măcar a doua sau a treia oară. „Contează și ce experiență ai tu cu fotografiatul, diferitele unghiuri sau lumina.
Va dura ceva timp, mai ales dacă ai un câine negru sau de o culoare mai închisă”
, explică dr. Hartstein.
Este esențial să nu pierzi din vedere faptul că este un moment distractiv și să nu te stresezi prea mult pentru a obține poza perfectă. Majoritatea fotografiilor care includ un câine sunt foarte apreciate, mai ales pentru că arată ipostaze amuzante sau pline de afecțiune.

 
Iată ce trucuri poți încerca pentru a încadra câinele mai bine în poză și a-l face să se relaxeze:

 
1. Ține recompensele la îndemână

„Cel mai simplu mod de a-i capta atenția câinelui este să ții ceva bun în direcția în care vrei să se uite. Poate pare evident, dar să știi că patrupedul nu va fi atent la tine foarte mult timp, așa că este important să alegi ceva atractiv pentru el și chiar să-i dai să guste din recompensa pe care i-o arăți, ca punct de plecare.
Asigură-te că este o variantă uscată, crocantă, care se consumă rapid, astfel încât să nu riști să se murdărească sau să se ducă în altă parte pentru a savura ce mănâncă”
, recomandă Brittney Williams, fotograf profesionist.

 
2. Cere ajutorul unui prieten

Dacă ai un câine precis există și un prieten care îl răsfață tot timpul, așa că nu ezita să-i ceri ajutorul pentru a reuși să faci pozele speciale pe care ți le dorești. L-ai putea ruga fie să mențină atenția câinelui, fie să folosească recompensele gustoase în mod creativ.

 
3. Ia în considerare folosirea unei lese

De regulă lesele sunt ocolite în timpul ședințelor foto pentru că nu arată foarte bine în cadrele realizate, dar dacă știi câteva metode de retușare a pozelor lesa va deveni o opțiune utilă pentru tine. „Dacă ai un câine puțin mai încăpățânat sau căruia nu-i place să stea să facă poze poți ruga persoana care ține câinele pentru poze să folosească lesa bine întinsă, pe care o poți elimina ulterior din poză”, spune dr.
Hartstein.

 
4. Nu fi prea serios

Poate că oamenilor le-ai spune să zâmbească atunci când vrei să faci poza și cam atât, dar pentru câinele tău nu va fi suficient. Nu îl striga pe nume pentru a-i atrage atenția pentru că ar putea crede că vrei  să vină la tine. Mai bine încearcă o strategie diferită. „Dacă ai probleme când trebuie să determini câinele să se uite spre aparatul foto mai bine strigă sau exclamă pe un ton ridicat și subțire. Va funcționa de fiecare dată”, spune dr. Hartstein.

 
5. Folosește puterea untului de arahide

Toți câinii adoră o porție de unt de arahide, dar ți s-ar putea părea un ingredient problematic pentru o ședință foto reușită. Ideea este că untul de arahide poate deveni arma ta secretă când vrei să obții o interacțiune adorabilă. Pune puțin unt de arahide pe obrazul tău sau al persoanei care va fi în poză alături de câine și vei obține cele mai deosebite îmbrățișări.

 
6. Nu folosi jucăria lui preferată

Poate credeai că dacă fluturi în aer jucăria care-i place cel mai mult vei capta rapid atenția câinelui pentru poză, dar nu va funcționa așa cum te aștepți. Încearcă ceva nou cum ar fi un mic clopoțel sau strivirea unei sticle de plastic.
Dacă vede jucăria ar putea avea probleme mai mari de concentrare pentru că va crede că este momentul să vă jucați împreună.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod